Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slov-Matic zdolal pred rokom slávnu Benficu Lisabon
Zdielať na

Slov-Matic zdolal pred rokom slávnu Benficu Lisabon

BRATISLAVA / Slovenský futsalový šampión Slov-matic FOFO Bratislava presne pred rokom šokoval favorizovaný tím SL Benfica Lisabon v zápase D-skupiny elitnej fázy UEFA Futsal Cupu 2015/2016, keď v domácom prostredí Zimného štadióna Ondreja Nepelu zdolal portugalského šampióna 5:4 (2:2).

Favorizovaný portugalský tím sa ujal vedenia v 4. min zásahom Brandiho, ale už o šesť sekúnd neskôr vyrovnal Haľko. Hráči Slov-maticu FOFO Bratislava zaskočili súpera v 7. min a gólom Bahnu viedli 2:1. Benfica vyrovnala v 12. min Wilhelmom. V poslednej sekunde I. polčasu trafil Haľko žrď. Po zmene strán sa Portugalci snažili zlomiť odpor slovenského šampióna, no nepodarilo sa im to. Naopak, v 35. min z priameho kopu naklonil misky váh na stranu domácich Oranjes delovkou Belaník a pri power-play súpera sa dvakrát presadil Bartošek. V posledných sekundách Benfica už len skorigovala, do listiny strelcov sa zapísali Patias a Bruno Coelho. Inkasovaný gól tri sekundy pred koncom obral slovenského majstra o možnosť v piatok bojovať o postup do Final Four.

UEFA Fusal Cup 2015/2016 - elitná fáza - D-skupina:

Slov-matic FOFO Bratislava (SR) - SL Benfica Lisabon (Portug.) 5:4 (2:2)
Góly: 4. Haľko, 7. Bahna, 35. Belaník, 35. a 36. Bartošek - 4. Brandi, 12. Wilhelm, 39. Patias, 40. Bruno Coelho, ŽK: 37. Bartošek - 30. Bruno Coelho, 35. Chaguinha, rozhodovali: Kolev (Bulh.) a Sorescu (Rum.)

Zostava Slov-maticu: Gašparovič (Brndiar, Kollár) - Kozár, Višváder, Mikita, Bahna - Rafaj, Belaník, Haľko, Kyjovský, Zdráhal, Brunovský, Bartošek

Súvisiace články