Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Spanilá jazda pokračuje. Florbalistky vyzvú vo štvrťfinále Švédky
Zdielať na

Spanilá jazda pokračuje. Florbalistky vyzvú vo štvrťfinále Švédky

Zdroj: flickr

TAMPERE / Slovenské reprezentantky vo florbale zvládli dôležitý utorkový duel o postup do štvrťfinále na majstrovstvách sveta vo fínskom Tampere, keď výber Nórska zdolali 4:2.

Premiérovo v histórii sa kvalifikovali medzi najlepšiu osmičku na svete. V súboji o prienik do semifinále čaká na Slovenky zápas proti obhajkyniam zlata Švédkam. Stretnutie sa uskutoční vo štvrtok 10. decembra o 17.30 h SEČ. Zverenky trénera Jaroslava Marksa na tohtoročnom šampionáte doteraz ani raz nezaváhali, v základnej D-skupine si totiž pripísali tri víťazstvá postupne nad Ruskami, Američankami a Holanďankami.

Účasť vo štvrťfinále je historický úspech, doterajším maximom Sloveniek na MS je 9. miesto spred dvoch rokov v Česku. V Tampere skončia najhoršie na 8. pozícii, ich cieľom na MS je boj o 5. priečku.

Do utorkového duelu nevstúpili slovenské reprezentantky ideálne a od 7. min prehrávali 0:1, do streleckej listiny sa zapísala Oisethová. Ešte v prvej tretine po súrodeneckej spolupráci vyrovnala Michaela Šponiarová, asistenciou sa prezentovala jej mladšia sestra Zuzana. Po bezgólovej druhej tretine sa Slovenkám strelecky darilo v tretej časti. Do vedenia ich v 42. min poslal Paulína Hudáková, tretí presný zásah pridala kapitánka Lucia Košturiaková a už na 4:1 zvýšila Romana Janegová. V závere síce Nórky skorigovali na rozdiel dvoch gólov Korpovou, no autorka gólu neskôr putovala na trestnú lavicu a Slovenky si ustrážili cenný triumf.

MS o postup do štvrťfinále:

Nórsko - Slovensko 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Góly: 7. Oisethová, 56. Torp - 17. M. Šponiarová (Z. Šponiarová), 42. P. Hudáková (K. Hudáková), 47. Košturiaková (K. Hudáková), 48. Janegová (Ďuríková)
Vylúčenia: 3:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku 15:22, rozhodovali: Roland Brandle a Remo Niedermann (obaja Švaj.), 195 divákov

Zostava SR: Mládenková - Z. Šponiarová, Klapitová, Ďuríková, Bobotová, Malichová, Turčáková, Gáliková - Košturiaková, M. Šponiarová, Ferenčíková - K. Hudáková, Janegová, P. Hudáková - Ješšová, Sádecká, Trošková - Šidlová, Boľová

Súvisiace články