Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Futsalové sklamania v posledných sekundách. Prekliatou Ukrajina
Zdielať na

Futsalové sklamania v posledných sekundách. Prekliatou Ukrajina

BELEHRAD / Vypredaná Kombank Arena v hlavnom meste Srbska Belehrade a rovnako momentálne aj hlavné mesto európskeho futsalu videlo neuveriteľnú drámu.

Štvrťfinálový program ME otváral zápas domáceho Srbska s nevyspytateľnou Ukrajinou. Domáce tribúny zaburácali už v druhej minúte, keď zlé vybehnutie brankára nekompromisne potrestal Košić. Futsal sa ale začal hrať až po obrátke. Grytsynovi sa podarilo vyrovnať a tak sa čakalo na rozhodujúci gól. Infarktový záver zdvihol celú halu zo sedadiel. Niekoľko desatín pred koncom našiel srdciar a kapitán domácich Perić Miloša Simića a ten z voleja prekonal Ivanjaka. Neuveriteľná smola pre zverencov Oleksandra Smolenka, ktorí tak na šampionáte končia. Srbsko odohrá naopak na turnaji ďalšie dva zápasy a tak Kombank Arena zažije opäť búrlivú atmosféru.

Vráťme sa však ešte k Elite round futsalovej Ligy Majstrov (UEFA Futsal Cupu), ktorá sa konala koncom minulého roka na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. V poslednom zápase proti Benfice Lisabon stačilo ukrajinskému majstrovi z Charkova prehrať o gól. Záver bol však podobne pre zástupcu Ukrajiny šokujúci, dve sekundy pred koncom prišiel o postup do Final Four tejto najprestížnejšej súťaže na starom kontinente. Meno Fábio Cecílio si asi veľmi dlho zapamätajú.

Súvisiace články