Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenky do Izraela s cieľom vybojovať si účasť na ME
Zdielať na

Slovenky do Izraela s cieľom vybojovať si účasť na ME

S cieľom vybojovať si postup na majstrovstvá Európy odletela v stredu z Viedne do Tel Avivu výprava slovenských volejbalových reprezentantiek.

Po "polčase" kvalifikácie majú zverenkyne Miroslava Čadu situáciu v A-skupine pod kontrolou a všetko vo svojich rukách. Po prvom turnaji, ktorý odohrali minulý týždeň v Poprade, sú na čele skupiny so siedmimi bodmi pred Španielskom, Izraelom a Švédskom. Druhý turnaj v izraelskom meste Raanana sa bude hrať od štvrtka do soboty (13. - 15. septembra).

Postupová matematika

Priamo na záverečný turnaj majstrovstiev Európy 2013, ktorý sa uskutoční v Nemecku a vo Švajčiarsku, postúpi iba víťaz skupiny, družstvo umiestnené na druhom mieste dostane na budúci rok v máji šancu v treťom kole kvalifikácie, ktoré sa hra systémom doma - vonku. Druhý tím z A-skupiny skupiny, v ktorej hrajú Slovenky, sa stretne s druhým zo skupiny C, čo bude pravdepodobne Bielorusko.

Možno kľúčový duel odohrajú slovenské volejbalistky hneď v úvodnom zápase izraelského turnaja, keď sa stretnú so Španielkami. Práve s týmto súperom hrali Slovenky posledný zápas v Poprade a prehrali 2:3, hoci viedli 2:1 a za stavu 25:24 mali vo štvrtom sete mečbal. Španielky ho však odvrátili a nakoniec strhli víťazstvo na svoju stranu. Napriek tejto prehre sú slovenské volejbalistky tesne na čele skupiny.

Po Poprade krátke voľno

Po turnaji v Poprade dostali reprezentantky krátke voľno a opäť sa stretli v pondelok v Bratislave. "Absolvovali sme tri tréningy, dva herné v hale v Pezinku a jeden v posilňovni. Venovali sme sa najmä obrane, s ktorou som nebol v zápase so Španielskom spokojný. Na videu sme si rozobrali všetky zápasy, špeciálne ten posledný so Španielskom, pretože sa s týmto súperom stretneme hneď na úvod v Izraeli a tento duel môže rozhodnúť," povedal pred odletom pre oficiálnu internetovú stránku Slovenskej volejbalovej federácie tréner Čada.

V Poprade trápila viróza smečiarku Ivanu Bramborovú, brala antibiotiká a nenastúpila preto na prvý zápas proti Švédkam. "Jej stav sa zlepšil a je v poriadku. Mierne zdravotné ťažkosti má Kuciaková, ale inak sú všetky hráčky zdravé. V dvanásťčlennej nominácii sme oproti prvému turnaju nerobili žiadne zmeny," dodal kouč Sloveniek, ktorý do detailov študoval najmä hru Španielok. "Majú výborný útok stredom a dobre im zahrala Gonzálezová. Na to si musíme dať pozor. O zostave na prvý zápas mám jasno, ale nebudem ju prezrádzať," pokračoval lodivod slovenských reprezentantiek.

Koncovka proti Španielsku stále mrzí

Nevydarená koncovka z popradského zápasu so Španielskom stále mrzí. Ak by ju Slovenky zvládli, mali by na čele výraznejší náskok a s deviatimi bodmi by boli jednou nohou už na majstrovstvách Európy. "Je to už za nami. Nie je dôvod na žiadnu paniku, máme všetko vo svojich rukách. Musíme zvládnuť prvý zápas a bude to na dobrej ceste. Verím, že to dokážeme aj na neutrálnej pôde," uzavrel na www.svf.sk Miroslav Čada.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Volejbalistky SR_radosť

SVF

Súvisiace články