Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenská reprezentácia sa pripravuje na zápasy s Nórskom a Rakúskom
Zdielať na

Slovenská reprezentácia sa pripravuje na zápasy s Nórskom a Rakúskom

SENEC / Necelé tri mesiace pred štartom európskeho šampionátu odohrajú slovenskí futbalisti dva prípravné zápasy. Už v sobotu 23. marca hostia v Bratislave Rakúšanov. O pár dní neskôr, v utorok 26. marca sa predstavia v Osle proti Nórsku.

S Rakúšanmi majú naši reprezentanti vyrovnanú bilanciu. V 5-tich zápasoch vybojovali jedno víťazstvo, raz prehrali a trikrát dosiahli nerozhodný výsledok. Posledné dve remízy boli pritom bezgólové

"Aj Rakúšania, aj Nóri majú veľmi dobrých hráčov, ktorí pôsobia v tých najlepších kluboch, a preto si myslím, že to pre nás určite bude dobrá príprava," uviedol László Bénes na tlačovej konferencií.

Na zápas s Nórmi spred dvoch rokov naopak nemajú slovenskí futbalisti pekné spomienky a niektorí radšej ani žiadne. "Sa mi zdá, že pred Eurom sme hrali s Rakúšanmi," začal Robert Mak. Prítomní novinári mu museli pripomenúť, že s Nórmi hrala slovenská reprezentácia naposledy pred Ligou národov. "Jáj, tam som nebol, takže sme asi prehrali," žartoval Mak.

​​V reprezentácii vládne dobrá nálada

Zdravo sebavedomá reakcia Róberta Maka svedčí o dobrej nálade v našom tíme. Teraz môže tímu pomôcť aj on prehru 0:2 z Osla odčiniť. Čeliť takým hviezdnym Nórom, ako je kanonier Manchestru City Erling Haaland, či kapitán Arsenalu Martin Ødegaard, nebude však ani tentoraz ľahké.

"Rakúšania budú veľmi náročný súper, takisto ako Nóri. Aj keď Nóri nepostúpili, majú kvalitu. Nechceme s nimi hrať vyrovnanú partiu, chceli by sme ich poraziť, a preto sa na to veľmi teším," dodal Mak

Súvisiace články