Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Známy futbalista bol údajne zatknutý. Podieľal sa na obchode s kokaínom
Zdielať na

Známy futbalista bol údajne zatknutý. Podieľal sa na obchode s kokaínom

Zdroj: TASR

HAAG / Futbalistu Quincyho Promesa údajne zatkli v Dubaji na žiadosť holandských úradov. Amsterdamský súd ho minulý mesiac usvedčil z účasti na pašovaní kokaínu, za ktorý mu udelil trest šesť rokov odňatia slobody.

Prokurátori neposkytli informácie o totožnosti zadržanej osoby, ale vo vyhlásení uviedli, že v Dubaji prišlo k zatknutiu holandského občana, ktorý žije v Moskve. Tridsaťdvaročný stredopoliar v tejto sezóne pôsobí v Spartaku Moskva.

"K zatknutiu došlo na základe červeného oznámenia vydaného Holandskom, ktoré požiada o vydanie tohto muža. V súčasnosti nie je možné poskytnúť ďalšie informácie, aby sa nenarušilo prebiehajúce vyšetrovanie," uviedla amsterdamská prokuratúra podľa agentúry AP.

Červené oznámenie Interpolu je žiadosť, aby polícia po celom svete dočasne zatkla osobu až do jej vydania, odovzdania alebo podobného právneho konania.
Amsterdamský okresný súd rozhodol, že sa Promes v roku 2020 podieľal na dovoze a vývoze stoviek kilogramov kokaínu. Nešlo o jeho prvé odsúdenie. Minulý rok ho uznali vinným z bodnutia svojho bratranca do nohy a odsúdili ho na 18 mesiacov väzenia. Niekdajší hráč Ajaxu a Sevilly, žije v Moskve a na súdny proces v holandskom hlavnom meste sa nedostavil. Jeho právnici sudcom povedali, že obvinenia popiera.

Súvisiace články