Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ospravedlnenia Žilinčanom nepomohli, duel skontumovaný v prospech "belasých"
Zdielať na

Ospravedlnenia Žilinčanom nepomohli, duel skontumovaný v prospech "belasých"

Hlavný rozhodca piatkového duelu 24. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže medzi MŠK Žilina a Slovanom Bratislava prerušeného v 90. min za stavu 0:0 pre inzultáciu asistenta arbitra Romana Slyška jedným z domácich divákov Pavol Chmura sa ospravedlnil Žilinčanom za prísne vylúčenie domáceho útočníka Momodoua Ceesaya.

Ako je známe, gambijský futbalista dostal v 70. min predmetného zápasu druhú žltú kartu za pád v pokutovom území Bratislavčanov, ktorý Chmura vyhodnotil ako filmovanie. Arbiter mal podľa všeobecne rozšíreného názoru druhýkrát napomínať hosťujúceho Filipa Kissa už v 44. min, pre ktorého by to bola druhá ŽK, a početnú výhodu mala mať Žilina. Uvedené vyplýva aj zo záverov Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ), ktorá na svojom utorňajšom zasadnutí zastavila disciplinárne konanie proti Ceesayovi a naopak, na dva súťažné zápasy zastavila činnosť kapitánovi slovenskej reprezentácie do 21 rokov Kissovi.

"Bohužiaľ, my, rozhodcovia nemáme možnosť pozrieť si videozáznam počas zápasu, ako napríklad televízny divák. Bol som presvedčený o tom, že sa ma Ceesay už v prvom polčase snažil oklamať a pád prifilmoval. Z môjho pohľadu som mal pred sebou hráča, cez ktorého telo som Kissovu ruku na Ceesayovi nevidel. Keďže som predtým podobne posúdil aj situáciu, kedy padol Guédé v pokutovom území domácich, tak som to riešil bez žltej karty. Považoval som tieto dva verdikty za vyvážené," povedal Chmura v rozhovore pre stredajšie vydanie denníka Šport a pokračoval: "Po tom, čo som videl videozáznam, viem, že som situáciu neposúdil správne. Proste ľudská kapacita zraku nedovolí vidieť cez nejaký predmet. Som len človek, čestne vyhlasujem, že som mal zakrytý výhľad. Prezentoval som to hneď po zápase aj delegátovi stretnutia. Videozáznam a dokonca aj fotografie z tejto situácie to potvrdili - vidieť som to z môjho postavenia nemohol. Ale beriem, je to moja chyba, mal som stáť tak, aby som to videl."

Pavol Chmura sa nevyhol ani odpovedi na spornú situáciu zo 70. min: "Bol som presvedčený na hracej ploche, ba ešte aj po zhliadnutí videozáznamu, že Ceesay sám vyvolal kontakt v pokutovom území s brániacim hráčom. Hodil sa na zem v snahe vzbudiť u mňa dojem, že došlo k priestupku, po ktorom by som nariadil pokutový kop v prospech domáceho tímu. Na túto situáciu sa názory rôznia. Je potrebné zdôrazniť fakt, že v tom čase som si bol stále istým tým, že v prvom polčase som mu odpustil žltú kartu za predstieranie priestupku. Zo strany žilinského útočníka som to považoval za opakovaný pokus o podvod, preto som vytiahol žltú kartu. Jednu už mal, tak som ho vylúčil. Pravda je však taká, že konečné rozhodnutie som urobil nesprávne."

"Priznávam, mám nemalý podiel na tom, že futbal v piatok 1. apríla na žilinskom štadióne nevyhral. Myslím si, že som priebeh duelu veľmi ovplyvnil. Ale musím priznať aj to, že pri odchode z ihriska tomu tak nebolo. Uvedomil som si to až po tom, čo som videl zábery v televízii. Áno, za moje chyby som pripravený niesť následky. No už reakcia verejnosti je pre mňa trestom. Má to dopad nielen na mňa, ale aj na mojich blízkych. Predčasné ukončenie stretnutia je ešte predmetom šetrenia DK SFZ a k tomu sa nateraz nemôžem vyjadriť. Asistent Slyško mi oznámil na hracej ploche skutočnosť, na základe ktorej rozhodca musí stretnutie predčasne ukončiť. A tak som aj urobil," uzavrel P. Chmur.

Žilinský fanúšik Krajčík sa opäť ospravedlnil !!!

Fanúšik corgoňligového mužstva MŠK Žilina Ľubomír Krajčík, ktorý sa inzultáciou asistenta hlavného rozhodcu piatkového duelu 24. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže proti ŠK Slovan Bratislava Romana Slyška postaral o predčasné ukončenie šlágru kola a pravdepodobne aj jeho kontumáciu, sa za svoj čin opäť ospravedlnil. Prvýkrát tak spravil ešte cez víkend prostredníctvom otvoreného listu, ktorý zverejnil web fanúšikov "šošonov".

"Som slušný fanúšik. Pokiaľ mi čas dovolí, chodím povzbudzovať Žilinu. Nechýbal som ani v skupine, ktorú nepustili v Prešove do hosťujúceho sektora. Nikdy som však nebol zapletený do výtržností. Ani som nemal problémy s políciou. Išlo z mojej strany o skrat. V žiadnom prípade som neplánoval útok na asistenta rozhodcu. Postranný rozhodca niektorými svojimi verdiktmi evidentne poškodil naše mužstvo. Priznám sa, cítil som určitú nervozitu. Nie kvôli rozhodcovi, ale pre dôležitosť zápasu, v ktorom sme nesmeli prehrať. Bol zrejme vo väčšom napätí," povedal vodič žilinskej prokuratúry Krajčík pre stredajšie vydanie denníka Šport a pokračoval: "Absolútne som nevnímal, kde stoja pracovníci súkromnej agentúry. Išlo o zlomok sekundy, preskočil som oplotenie a už som bol pri Slyškovi. Ani v najmenšom som neuvažoval, že by som ho udrel. Nie som predsa násilník. Len som ho sotil. Dokonca som mu ani nič nehovoril. Vypil som päť štamperlíkov borovičky, povedal som to aj na polícii, no nebol som opitý."

Krajčíka si v sobotu pozvala na výsluch polícia: "Vypovedal som asi hodinu, ale z ničoho ma neobvinili. Ďalšie vypočúvanie ma čaká v stredu, asi vznesú voči mne nejaké obvinenie." Tridsaťpäťročný skalný fanúšik MŠK Žilina sa v pondelok stretol s majiteľom klubu Jozefom Antošíkom. "V prvom rade som sa mu ospravedlnil. Bol som rád, že som sa s ním stretol. Debatovali sme otvorene. Hovoril mi, že som nemal tak skratovo reagovať. Stalo sa a je to len moja chyba. Plne si uvedomujem, ako som poškodil MŠK Žilina. Veľmi ma to mrzí," uviedol Krajčík a na záver dodal: "Nemám na účte finančnú rezervu. Neviem, čo bude v prípade, že si bude MŠK vymáhať odo mňa pokutu, ktorú dostane od disciplinárnej komisie. Neviem, čo budem robiť."

Súvisiace články