Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slovan porazil s prehľadom Spartak Trnava. Na štadióne padol divácky rekord
Zdielať na

Slovan porazil s prehľadom Spartak Trnava. Na štadióne padol divácky rekord

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Vynovené Tehelné pole oficiálne otvoril zápas Slovana Bratislava so Spartak Trnava. Belasí tento veľkolepý zápas zvládli s prehľadom, kedy Spartak porazili 2:0. Slovanistickí fanúšikovia tak zažili obrovskú eufóriu šťastia. O oba góly sa postaral Andraž Šporar.

Fanúšikovia Belasých ale aj samotní hráči ovládli Tehelné pole. V najočakávanejšom derby proti Spartak Trnave vyhrali 2:0. ​Hľadisko bolo úplne vypredané. Prvý gól strelil v  50. minúte Andraž Šporar, ktorý sa postaral aj o druhý gól v 86. minúte. 

Na derby odvekých rivalov bolo na "novom" Tehelnom poli zvedavých 22 500 divákov, čo je nový rekord návštevnosti na dueli slovenskej najvyššej súťaže.

Zápas začal o 18.00 hodine večer. Bratislava po dlhom čakaní konečne dostala svoj štadión. Hráči "Belasých" na tento deň čakali niekoľko rokov. Keďže fanklub Spartak Trnava nedorazil situácia pred zápasom aj počas bola bez vážnejších komplikácii. Na mieste sa ale nachádzalo niekoľko policajných hliadok, ktoré sa starali o bezpečnosť. 

O otvorení nového štadióna mal tréner Slovana Martin Ševela jasnú predstavu: "Samotná motivácia hrať na takom štadióne, mňa ako trénera odkoučovať tam samozrejme víťazný zápas. Užiť si tú atmosféru ale užiť si ju s tou energiou, ktorá pôjde z ľudí. S tou emóciou, ktorá tam bude, takže z tohto pohľadu sa na to všetci tešíme," vyjadril sa pred zápasom. 

Úvodné zostavy:

ŠK Slovan Bratislava: Greif – Medvěděv, Bajrić, Božikov (C), Suchockij – Ljubicić, de Kamps – Holman – Čavrić, Šporar, Moha. 
Náhradníci: Šulla – Dražić, Rabiu, Stangl, Strelec, Guzmics, Ratão.

FC Spartak Trnava: Rusov – Turňa, Abena, Košút, Čonka – Markoski, Janečka, Grendel (C), Dudl – Depetris, Ku. Yilmaz. 
Náhradníci: Bolek – Ashiru, Miesenböck, Sloboda, Tavares, Lovat, Pekár.

Rozhodca: Chmura – Benko, Bobko.

Fanúšikovia Ultras Spartaku sa ale zápasu nezúčastnili, svoje vstupenky vrátili. Okrem hráčov Slovana tak budú Andelé tretieho marca čeliť náporu zhruba 21 tisíc hrdiel. Najvyššiu návštevnosť doposiaľ evidujú k 17. novembru 1996, keď bolo na starom Tehelnom poli 22 354 fanúšikov.

Pre futbalové derby museli aj vodiči počítať s dopravnými obmedzeniami. "Na trase presunu fanúšikov aj v okolí štadióna môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam. Dopravné obmedzenia sa budú týkať predovšetkým Vajnorskej, Príkopovej,  Victora Tegelhoffa a Bajkalskej ulice. Dopravní policajti budú po celý čas bezpečnostného opatrenia situáciu v cestnej premávke monitorovať a podľa jej vývoja budú pripravení operatívne reagovať," uviedla policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Súvisiace články