Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Je to definitívne. Fanúšikovia Trnavy na otváracie derby neprídu
Zdielať na

Je to definitívne. Fanúšikovia Trnavy na otváracie derby neprídu

BRATISLAVA / Fanúšikovia trnavského FC Spartak sa nezúčastnia na nedeľňajšom otváracom zápase v klasickom derby voči bratislavskému ŠK Slovan. Vrátené vstupenky sa vrátia späť do predaja pre fanúšikov belasých.

Ultras Spartaku sa definitívne nedostavia na nedeľňajší zápas. Úradujúci majster svoje vstupenky vrátil, následne sa preto uvoľní do predaja zhruba tisíc lístkov. Sektor hostí bude preto, ako aj celý štadión, naplnený len domácimi fanúšikmi. 

Bratislava po dlhom čakaní konečne dostala svoj štadión. O otvorení nového štadióna má tréner Slovana Martin Ševela jasnú predstavu: "Samotná motivácia hrať na takom štadióne, mňa ako trénera odkoučovať tam samozrejme víťazný zápas. Užiť si tú atmosféru ale užiť si ju s tou energiou, ktorá pôjde z ľudí. S tou emóciou, ktorá tam bude, takže z tohto pohľadu sa na to všetci tešíme."  

Obranca Spartaka Tomáš Košút vie, čo by na nich a najmä na 17-gólového najlepšieho strelca súťaže Andraža Šporara malo platiť: "Viem, čo je to za hráča, sledujem ho ale to len tvrdosť naňho bude platiť. On to určite pocíti." 

Ako povedal tréner Belasých: "Každý má svoje zbrane, ktorými bude chcieť vystúpiť proti súperovi. My budeme na to pripravení." 

Okrem hráčov Slovana tak budú Andelé tretieho marca čeliť náporu zhruba 21 tisíc hrdiel. Najvyššiu návštevnosť doposiaľ evidujú k 17. novembru 1996, keď bolo na starom Tehelnom poli 22 354 fanúšikov, preto možno očakávať prípadný rekord.

Pozrite si, ako vyzerá Národný futbalový štadión:

Súvisiace články