Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Trnava s debaklom v Senici, Slovan zdolal Myjavu
Zdielať na

Trnava s debaklom v Senici, Slovan zdolal Myjavu

Zdroj: sita, Slovan-Myjava

Futbalová Corgoň liga pokračovala zápasmi 5.kola. Žilina zvíťazila na ihrisku Trrenčína 2:0, bratislavský Slovan zdolal Myjavu 2:1.

AS Trenčín - MŠK Žilina 0:2 (0:0)

Góly: 54. Akapko, 69. Guima. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Kleščík - Guima, 3011 divákov.     

AS Trenčín: Volešák - Godál, Da Silva, Kleščík, Mazáň - Baez, Mazan, Lobotka (66. Štefánik), Diaz (85. Malec), Holúbek (68. Mondek) - Depetris
MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Angelovič - Pečovský - Majtán (79. Šulek), Paur (66. Káčer), Barčík (90. Gergel), Pich - Guima

Mužstvá sa od úvodného hvizdu predovšetkým strážili, takže cez prehustený priestor sa hráči na oboch stranách ťažko presadzovali. V 15. minúte kopal Trenčín nepriamy kop z vnútra šestnástky, Depertis však iba opečiatkoval žrď. Po polhodine hry sa domáci postupne prepracovávali k miernej územnej prevahe, v koncovke svojich akcií však neboli dôrazní. V 36. minúte sa k slovu dostali aj hostia, keď Majtán trafil žrď, do prestávky sa však skóre nezmenilo.

V druhom polčase však Žilina prevzala iniciatívu a postupne zlepšila svoj herný i strelecký prejav. V 54. minúte nepokrytý Akakpo otvoril gólový účet a v 69. minúte rýchle žilinské pokusné útoky priniesli ovocie po Guimovom oblúčiku ponad domáceho brankára. Trenčania proti favoritovi znervózneli a herne sa im prestalo dariť, napriek snahe sa im už nepodarilo vsietiť ani čestný úspech. Hostia si skúsene svoje víťazstvo ustrážili. Stretnutie však svojou kvalitou sklamalo, domáci hrali až s prílišným rešpektom a hosťom stačil na plný bodový zisk aj nevýrazný výkon.

FC Nitra - Dukla Banská Bystrica 1:1 (1:1)

Góly: 36. Seydouba - 26. Brašeň. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Ferenčík, Hlinka, Brašeň (všetci Ban. Bystrica), 970 divákov.     

FC Nitra: Chudý - Szabó, Struhár, Kolmokov, Mičic - Šimončič - Čery (79. Boszorád), Gajdoš (90. F. Moravčík), Seydouba, Cleber (77. Kroupa)- Šimonek
Dukla Banská Bystrica: Boroš - Turňa, Poljovka, Chrapan, Hučko - Hlinka, Gyömbér - Brašeň (90. Pančík), Augustín (54. Slančík), Rejdovian - Ferenčík (72. Laksik)

Do prvej vážnejšej šance sa dostali domáci, ale pred Cleberom stihol zachrániť Chrapan. Na opačnej strane si s koncovkou Ferenčíka poradil brankár Chudý. V 13. min zaujal Augustínov pokus o lob. O päť minút na druhej strane pekne prenikol Čery, ale jeho koncovke chýbala presnosť. V 23. min sa do lopty oprel hosťujúci Hlinka, ale jeho pokus tesne minul nitriansku bránu. O tri minúty sa však už Bystričania tešili z gólu, keď spoza šestnástky vystrelil Brašeň a prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Vedenie hostí trvalo len 10 minút, keď po Šimonekovom prieniku vyrovnal Seydouba. Ten istý hráč mohol pridať aj druhý gól, ale po akcii Čeryho zakončil vysoko nad bránu Boroša. Po zmene strán prvá strela medzi žrde smerovala až v 68. min z kopačky Ferenčíka, ale gólman Nitry bol pozorný. Ten istý hráč to o tri minúty súšal znovu, ale nitriansky gólman mu opäť prekazil radosť. Štvrťhodinu pred koncom sa k zakončeniu dostal striedajúci Slančík, ale aj s jeho pokusom si brankár Chudý poradil. V 82. min sa krásne prekľučkoval domáci Seydouba a jeho prudké zakončenie brankár Boroš s námahou vyrazil. V nadstavenom čase mohol o víťazstve Nitry rozhodnúť Seydouba, jeho strelu však tečoval jeden z hráčov hostí mimo priestor brány.

MFK Ružomberok – MFK Košice 3:1 (2:1)

Góly: 15. Lupták, 30. Mulumba, 67. Ďubek – 36. Novák. ŽK: Mulumba, Práznovský – Ostojič., Gál-Andrezly. Rozhodoval: Matúš – 1426 divákov.     

MFK Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – M. Nagy – Lupták (86. Bielák), Ďubek, Š. Pekár (57. Almaský), Serečin – Lovás (29. Mulumba).
MFK Košice: Tofiloski – Viazanko, Ostojič, Bašista, Sekulič – Kuzma (Gál-Andrezly), Novák, Šingliar, Matič 81. Hovančík), Karaš (61. Bukata) – Škutka.

Do zápasu živšie vstúpili hostia, za štyri minúty sa do dvoch sľubných pozícií dostal Karaš. No potom Ružomberčania pridali a začali čoraz viac presúvať hru na košickú polovicu. V 15. min. Nagy za obranou hostí našiel Luptáka a ten otvoril skóre. V 27. min. brankár hostí Tofiloski pri odkope trafil Mulumbu, ktorý nebol na ihrisku ani minútu a lopta sa skončila v košickej sieti – 2:0. Košičania potom zapli a v 36. min. zakontrovali gólom Nováka. Tesne pred prestávkou sa za hlavu chytal Šingliar, po svojom lufte pred ružomberskou bránou.

Do druhého dejstva vstúpili agilnejšie Košice. Karašovi v poslednej chvíli nohu do strely dal Greššák. Vzápätí po prihrávke Nováka sa pred domácou bránou nepresadil Škutka. No v 67. min. vyšla Ďubekovi parádna strela do šibenice – 3:1. A tým bolo "vymaľované", hoci východniari sa naďalej snažili o zmenu stavu. V 79. min. Gál-Andrezly vyskúšal Zicha a naprázdno vyšiel aj o tri minúty na to Novák.

Slovan Bratislava - Spartak Myjava 2:1 (0:0)

Góly: 64. a 79. Hlohovský - 82. Kuračka. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: bez kariet, 1989 divákov.     

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko (26. Pauschek), Gorosito, Kolčák, Lukšík - Milinkovič, Grendel, Halenár, Hlohovský - Piroska (59. Peltier) - Šebo
Spartak Myjava: Solnička – Duga (4. Mrva), Černáček, Častulín, Ďuriš – Petráš, Kuračka, Dian (65. Marček), Majerník – Sládek, Kosík (80. Šebek)

Duel na Pasienkoch sa začal nešťastne pre hosťujúceho Dugu, ktorý pre zranenie opustil ihrisko už po štyroch minútach. Prvú strelu na bránu vyslal v 5. minúte Sládek, brankár Putnocký si s ňou však poradil. Na opačnej strane sa po peknej individuálnej akcii dostal až k zakončeniu Milinkovič, no netrafil bránu. Po štvrťhodine hry našiel Lukšík centrom z ľavej strany hlavu Šeba, no ten poslal loptu presne do miesta, kde stál pripravený Solnička. Nebezpečne hlavičkoval v 17. minúte aj Majerník, ale taktiež bez gólového efektu. Najväčšia šanca prvého polčasu sa zrodila v jeho závere, keď Solnička s vypätím všetkých síl vytlačil na brvno hlavičku Hlohovského.

Krátko po zmene strán vypálil spred šestnástky Sládek a hoci lopta skončila vedľa, prinútil Putnockého vrhnúť sa po nej. Na začiatku 53. minúty sa dostal do šance Hlohovský, Solničkovi však stačilo len kontrolovať dráhu lopty. O päť minút neskôr myjavský gólman zle rozohral, no Piroska jeho zaváhanie nepotrestal. Slovan s pribúdajúcim časom vystupňoval tlak a hoci Šebo ešte svoju tutovku nevyužil, v 64. minúte otvoril skóre v páde Hlohovský - 1:0. Domáci boli naďalej aktívnejší, no v 77. minúte Putnocký podržal svoj tím po strele Sládeka a vzápätí mu po zakončení rovnakého hráča pomohla žrď. Ako treba premieňať šance ukázal hosťom v 79. minúte Hlohovský, ktorý hlavou poslal loptu do pravého horného rohu Solničkovej svätyne - 2:0. Myjava sa napokon dočkala gólu, keď v 82. minúte skončil Kuračkov strieľaný center spred šestnástky za prekvapeným Putnockým - 2:1. Do záverečného hvizdu rozhodcu sa už skóre nezmenilo a Slovan tak pod vedením trénera Samuela Slováka zaznamenal druhý triumf v rade.

ViOn Zlaté Moravce - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (1:0)

Góly: 7. Hodek, 60. Žilák. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Obročník - Adámik, Guba, 1015 divákov.    

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Majerník, Bortel, Chren - Pavlovič (58. Orávik) - Žilák, Obročník, Škvarka, Candrák (76. Janič) - Hodek (86. Farkaš).
1. FC Tatran Prešov: Diviš - Petráš, Adámik, Krajník, Kolba - Papaj (66. Kostadinov), Poliaček, Lipták, Pribula (77. Adam) - Guba (46. Katona), Marcin.

Úvodné dejstvo stretnutia sa nieslo v réžii Vion-u. Prebiehala siedma minúta, Chrenov center po rohovom kope Diviš podbehol a Hodek pohotovou hlavičkou poslal domácich do vedenia. Po štvrťhodine hry sa nadýchol k sólu Škvarka, jeho strele z 8 m chýbala presnosť. V dobrej pozícii sa v 18. minúte ocitol Žilák. Diviš na dvakrát prudkú strelu kryl. V 31. minúte sa aktívny Žilák z uhla snažil prekvapiť Diviša, ten v poslednej chvíli vytlačil loptu nad brvno. V 40. minúte pohrozili prvýkrát hostia, Petrášovu prudkú strelu stihol Kuciak vyraziť. V 43. napriahol z 25 m Obročník, Diviš vytlačil loptu na roh. V závere prvého dejstva sa v čistej príležitosti ocitol Guba, avšak hlavou mieril presne do Kucuiakovho náručia.

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. Už v 47. minúte Žilák v dobrej pozícii namieril iba do bočnej siete. V 57. minúte rozohral Candrák štandardnú situáciu, jeho center v páde Škvarka poslal do Divišových rukavíc. Skóre sa opäť menilo v 60. minúte, keď Obročníkov prudký center usmernil za Divišov chrbát Žilák. V 71. minúte sa parádne uvoľnil Hodek, aby následne gólmanovi z 11 m trestuhodne prestrelil. V 77. minúte prudkú strelu striedajúceho Janiča vyrazil Diviš na rohový kop. V závere sa hostia snažili niečo urobiť s výsledkom, avšak nedokázali si vypracovať žiadnu streleckú príležitosť. V nadstavenom čase sa šikovne uvoľnil Škvarka, jeho pekná strela skončila na brvne prešovskej brány. Prvé víťazstvo ViOn-u v novej sezóne bolo absolútne zaslúžené.

FK Senica - Spartak Tranava 3:0 (1:0)

Góly: 16. Kóňa, 82. Diviš, 89. Masaryk (z 11 m). Rozhodoval: Smolák, ŽK: Mikovič, Bicák, Karhan, Čarnota, Hanzel (Spartak), ČK: 45. Bicák po druhej ŽK, 3115 divákov

Senica: Švenger - Frýdek (76. Krajčík), Pavlík, Brabec, Wijlaars - Koutný, Kóňa - Diviš, Blackburn, Diarrassouba (56. Varadi) - Masaryk (90. Hošek)
Spartak: Raška - Stožický (82. Schranz), Gross, Janečka, Hanzel - Karhan, Čarnota - Bicák, Sabo, Gašparík (90. Kaščák) - Mikovič (50. Mikinič)

V dohrávanom stretnutí 5. kola sa v krajskom derby stretli mužstvá, ktoré sú prekvapujúco na spodnej časti tabuľky. Seničania boli od začiatku zápasu aktívnejší, na ihrisku pôsobili živšie a zaslúžene po polčase viedli. Skóre sa prvýkrát menilo v 16. minúte, Diarrassouba priťukol loptu Kóňovi a ten zvnútra pokutového územia ľavačkou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a Raška, ktorý mal zakrytý výhľad nemal šancu. Senický kapitán to skúšal aj o tri minúty, tentoraz však nepresne. Do dvojgólového vedenia mohli ísť Seničania v 21. minúte. Po hrubej chybe v obrane hostí sa zoči-voči brankárovi ocitol Masaryk, no jeho strela išla iba do brankára Rašku. Od 25. minúty sa hra vyrovnala a do zakončenia sa dostávali aj Trnavčania. Aktívny bol Sabo, ktorého prudkú delovku Švenger vyrazil, druhý jeho pokus letel vedľa. Nebezpečná bola ešte Divišova strela na druhej strane, keď Raška loptu vyrážal na rohový kop.

V druhom polčase napriek presilovke Senice mali opticky viac loptu Trnavčania, domáci akoby sa báli poistiť svoje vedenie. V 65. minúte sa dostal k odrazenej lopte Čarnota, jeho delovku Švenger vyrazil. Na druhej strane Masarykovu strelu bez väčších problémov zneškodnil Raška. V 67. minúte nepríjemne vystrelil striedajúci Mikinič, lopta letela tesne vedľa ľavej žrde. Postupne Trnavčanom dochádzali sily a dopredu sa dostávali Záhoráci. V 71. minúte Diviš po samostatnej akcii ešte pálil na Rašku, no v 82. minúte vyšiel Záhorákom rýchly protiútok. Kóňa pekne našiel na pravej strane voľného Diviša a ten zoči-voči Raškovi zvýšil na 2:0. Záver patril iba Seničanom, Masarykovu šancu zmaril Raška, najlepší minulosezónny kanoniér Masaryk bol v 88. Hanzelom faulovaný v pokutovom území a nasledovala penalta. Sám faulový hráč si postavil loptu na biely bod a penaltu s prehľadom premenil a konečne sa tak strelecky presadil v senickom drese.