Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V rodnej Trnave sa blízki naposledy rozlúčili s futbalistom Jurajom Halenárom
Zdielať na

V rodnej Trnave sa blízki naposledy rozlúčili s futbalistom Jurajom Halenárom

TRNAVA / Nehybné telo známeho futbalistu našli vo vrakunskom lesoparku na konci júna. V piatok sa sním prišlo naposledy rozlúčiť asi 500 ľudí.

Smútiaci sa zišli na cintoríne v jeho rodnej Trnave. Okrem najbližších príbuzných, priateľov a fanúšikov trúchlili aj jeho kolegovia a futbaloví funkcionári. Medzi inými aj Vladimír Weiss starší s manželkou, Dušan Pašek, Jozef Barmoš, či Filip Hološko alebo Robert Vittek. Stratu milovaného syna a brata ťažko niesla Jurajova sestra Kristína.

Juraj Halenár bol nezvestný už druhý deň. V deň zmiznutia oslávil 35 rokov. Smrť Juraja Halenára zasiahla aj ŠK Slovan, v ktorého drese odohral 157 ligových zápasov a strelil 57 gólov. V slovenskej lige ich mal na konte celkom 125, čím sa stal historickým rekordérom a právoplatným členom Klubu ligových kanonierov.

​Odchovanec trnavskej Lokomotívy obliekol postupne dresy troch bratislavských klubov. Prvý ligový gól strelil v drese Interu Bratislava 4. mája 2002 v stretnutí s Tatranom Prešov (3:0). ​S Artmediou Petržalka postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov 2005/2006. V 2. predkole zaznamenal v zápase s Celticom Glasgow (5:0) hetrik, čím prispel k najvyššej prehre slávneho škótskeho klubu v európskych pohároch. Majstrovské tituly získal s Artmediou Petržalka aj so Slovanom Bratislava.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž:

Súvisiace články