Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zo smrti najlepšieho strelca Juraja Halenára sú jeho spoluhráči šokovaní
Zdielať na

Zo smrti najlepšieho strelca Juraja Halenára sú jeho spoluhráči šokovaní

BRATISLAVA / Polícia zatiaľ nezverejnila žiadne nové informácie týkajúce sa smrti Juraja Halenára. TV JOJ v sobotu informovala o tom, že jeho telo našli v jednom z bratislavských lesíkov. Nečakaná smrť 35-ročného futbalistu zaskočila fanúšikov, trénerov, ale aj jeho bývalých kolegov, ktorí boli zároveň jeho kamarátmi. Historicky najlepšiemu kanonierovi teraz zanechávajú dojímavé odkazy.

Rodený Trnavčan začínal v trnavskej Lokomotíve. Tie najväčšie úspechy zažíval v Bratislave. Prvý ligový gól strelil v drese Interu Bratislava. "Bol veľmi ambiciózny, chcel na sebe tvrdo pracovať. Nemal problém s tréningami, s prístupom. Nechal si poradiť a tým pádom jeho výkonnosť stúpala," uviedol bývalý tréner Interu Bratislava Karol Brezík. 

Jeho spoluhráči a tí z najlepších kamarátov zo Slovanu Filip Šebo a Robo Vittek su z tragickej udalosti šokovaní. 

Juraj Halenár už nepredvedie svoje umenie. No tie dôležité momenty tu ostanú už navždy. Po Róbertovi Semeníkovi je druhým hráčom, ktorý v slovenskej futbalovej lige dosiahol hranicu 100 gólov. Celkovo ich nastrieľal 125. Majstrovské tituly získal s Artmediou Petržalka aj so Slovanom Bratislava. "Najlepší strelec v histórii samostatnej slovenskej ligy strávil v Slovane Bratislava sedem úspešných rokov, počas ktorých prispel k štyrom majstrovským titulom i trom víťazstvám v Slovenskom pohári," uvádza sa v stanovisku Slovanu Bratislava.

Rodina a priatelia si Juraja Halenára budú pamätať aj ako dobrého a skromného človeka, ktorý podporoval charitu rád pomáhal, a to všetko v tichosti bez pozornosti kamier.

Súvisiace články

Najčítanejšie