Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Vo Vrakunskom lesoparku našli telo muža, má ísť o futbalistu Juraja Halenára
Zdielať na

Vo Vrakunskom lesoparku našli telo muža, má ísť o futbalistu Juraja Halenára

BRATISLAVA / V sobotu popoludní našli v bratislavskom parku, zvanom Vrakunský lesopark, telo muža. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania má ísť o bývalého futbalistu Artmedie Petržalka aj Slovana Bratislava, Juraja Halenára.

Juraj Halenár bol nezvestný už druhý deň. Len predvčerom (28.6.2018) oslávil 35. narodeniny. Na miesto podľa zistení TV JOJ prišla jeho sestra aj niekoľko futbalistov. Televízii JOJ informáciu potvrdili tri nezávislé zdroje.

Polícia oficiálne nepotvrdila totožnosť muža. "V sobotu v popoludňajších hodinách sme prijali oznámenie o náleze tela muža bez známok života vo Vrakunskom lesoparku. Oznámenie hliadka PZ preverila a jeho hodnovernosť potvrdila. Na miesto bol privolaní obhliadajúci lekár. Pre zistenie presných príčin smrti bola nariadená súdna pitva. Totožnosť muža polícia zistila, ide o 35-ročného Trnavčana.Vecou sa zaoberá Obvodné oddelenie okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave 2. Poverený príslušník v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.," potvrdila pre TV JOJ Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Smrť Juraja Halenára zasiahla aj ŠK Slovan, v ktorého drese odohral 157 ligových zápasov a strelil 57 gólov. V slovenskej lige ich mal na konte celkom 125, čím sa stal historickým rekordérom a právoplatným členom Klubu ligových kanonierov. Úprimnú sústrasť a spomienku na hráča zverejnili na svojej internetovej stránke ŠK Slovan.

„Správa o úmrtí Juraja Halenára ma šokovala a hlboko zarmútila. Juraj v drese Slovana strelil veľa dôležitých gólov, bol pri štyroch tituloch a dodnes je najlepším strelcom v histórii samostatnej slovenskej ligy. Vážim si ho ako jednu z výrazných osobností nášho klubu v poslednej dekáde. Boli sme blízki osobní kamaráti a mali sme spolu veľmi dobrý vzťah. O to viac ma dnes zarmútila správa o jeho nečakanom úmrtí. Rodine a pozostalým v mene celého klubu vyjadrujem úprimnú sústrasť. Juraj navždy zostane v našich srdciach,“ vyjadril sa viceprezident klubu Ivan Kmotrík ml.

​Odchovanec trnavskej Lokomotívy obliekol postupne dresy troch bratislavských klubov. Prvý ligový gól strelil v drese Interu Bratislava 4. mája 2002 v stretnutí s Tatranom Prešov (3:0). ​S Artmediou Petržalka postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov 2005/2006. V 2. predkole zaznamenal v zápase s Celticom Glasgow (5:0) hetrik, čím prispel k najvyššej prehre slávneho škótskeho klubu v európskych pohároch. Majstrovské tituly získal s Artmediou Petržalka aj so Slovanom Bratislava.

Halenár bol po Róbertovi Semeníkovi druhým hráčom, ktorému sa v slovenskej futbalovej lige podarilo dosiahnuť hranicu 100 gólov.  Ten stý strelil v drese Slovana 9. novembra 2011 proti Banskej Bystrici (3:2).

​Počas jesennej časti sezóny 2014/2015 sa stal so 125 gólmi historickým rekordérom slovenskej futbalovej ligy. V zime 2014/2015 odišiel na svoj prvý zahraničný angažmán do maďarského klubu Spartacus Nyíregyháza. V júli 2015 zamieril do moravského tímu Sigma Olomouc.

Súvisiace články

Najčítanejšie