Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Výpredaj Machačkaly pokračuje, Eto´o prestúpil do Chelsea
Zdielať na

Výpredaj Machačkaly pokračuje, Eto´o prestúpil do Chelsea

MOSKVA / Ruský futbalový klub Anži Machačkala naďalej pokračuje vo výpredaji hráčskeho kádra.

Po Lassanovi Diarrovi, Mbarkovi Boussoufovi (obaja Lokomotiv Moskva), Igorovi Denisovovi, Jurijovi Žirkovovi, Alexandrovi Kokorinovi (Dinamo Moskva), Olegovi Šatovovi (Zenit Petrohrad) a dvojici Brazílčanov Joao Carlos (Spartak Moskva) - Willian (FC Chelsea) opúšťa klub s donedávna obrovskými ambíciami ďalšie trio hráčov. Obranca Christopher Samba reprezentujúci Kongo, brankár Vladimir Gabulov a stredopoliar Alexej Jonov sa stali hráčmi Dinama Moskva. Pre zaujímavosť, gólman Gabulov bude po tretíkrát v kariére pôsobiť v spomenutom moskovskom klube, ktoré z úpadku Machačkaly po hráčskej stránke profituje najviac.

Miliardárovi došla trpezlivosť

Zmeny pomerov v klube majiteľa Sulejmana Kerimova odštartovala koncom júla zmena na poste hlavného trénera, keď Holanďana Guusa Hiddinka vystriedal jeho krajan René Meulensteen. Toho následne o niekoľko dní vymenil Gadži Gadžijev.

Ako je známe, miliardár Kerimov začiatkom augusta stratil po domácej ligovej prehre 0:1 s Rostovom trpezlivosť s kráľovsky platenými hviezdami Anži a rozhodol sa, že väčšinu z nich predá a drasticky zníži rozpočet. Dagestanský klub kúpil v januári 2011 so smelým cieľom zaradiť sa medzi európsku smotánku.

Ruský denník Sport-Express následne uviedol, že dagestanskému veľkopodnikateľovi sa v biznise nedarí tak, ako by si predstavoval. Údajne ma na tom významný podiel bieloruský prezident Alexander Lukašenko. Hlava východoeurópskej krajiny totiž ukončila dlhodobú spoluprácu s firmou na výrobu hnojív Uralkalij, ktorej väčšinovým vlastníkom je práve Kerimov. Hodnota spoločnosti sa vraj nedávno prepadla takmer o štvrtinu a Kerimov údajne len v posledný júlový týždeň prišiel o pol miliardy dolárov.

Eto'o prestúpil z Machačkaly do Chelsea, opäť sa stretne s Mourinhom

Elitný kamerunský futbalový útočník Samuel Eto'o sa stal novou posilou Chelsea Londýn. Do popredného tímu anglickej Premier League prestúpil 32-ročný kanonier z ruského klubu Anži Machačkala, ktorý sa rozhodol znížiť rozpočet a vypredáva hviezdy.

Na Stamford Bridge sa Eto'o opäť stretne s trénerom Jose Mourinhom, pod ktorého vedením hral v minulosti v Interi Miláno. Eto'o je po brazílskom tvorcovi Willianovi druhým hráčom, ktorý v priebehu týždňa prišiel z Machačkaly do Chelsea.

"Som veľmi šťastný, že som tu a už sa nemôžem dočkať prvého zápasu. Nebolo to náročné rozhodovanie, Chelsea je kvalitný klub, veľmi dobre som vychádzal aj s trénerom Mourinhom a tak som nad ponukou vôbec neváhal," povedal Kamerunčan pre oficiálnu stránku svojho nového klubu.

Eto'o sa ocitol v hľadáčiku Chelsea po tom, čo definitívne padla možnosť angažovať Waynea Rooneyho z Manchestru United. Štvornásobný najlepší futbalista Afriky spoločne s Mourinhom vybojovali v roku 2010 s milánskym Interom cenné treble, keď triumfovali v Lige majstrov, Serii A i Talianskom pohári. O rok neskôr odišiel Eto'o do Ruska, v Machačkale bol podľa denníka Telegraph najlepšie plateným futbalistom na svete - ročne si mal zarobiť 20 miliónov eur.     

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články