Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kuciaka (28) čaká niekoľkotýždňová pauza, proti Bosne nenastúpi
Zdielať na

Kuciaka (28) čaká niekoľkotýždňová pauza, proti Bosne nenastúpi

VARŠAVA / Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie a poľského klubu Legia Varšava Dušan Kuciak si v utorkovom odvetnom stretnutí play-off Ligy majstrov 2013/2014 proti rumunskej Steaue Bukurešť poškodil meniskus.

Štvrtkové vyšetrenia preukázali rozsah zranenia, pre ktoré bude Kuciak pauzovať minimálne 4 až 5 týždňov, pesimistická prognóza hovorí o absencii počas ôsmich až deviatich týždňov.

Dvadsaťosemročný gólman tak s určitosťou vynechá blížiace sa septembrové kvalifikačné stretnutia Slovenska o postup na MS 2014 do Brazílie proti Bosne a Hercegovine. Jeho miesto v užšej nominácii reprezentačného trénera Jána Kozáka zrejme zaujme jeden z trojice náhradných brankárov - Ján Novota, Martin Dúbravka, Matúš Putnocký.

Kuciak v stredu predĺžil so svojím súčasným zamestnávateľom Legiou Varšava kontrakt do konca sezóny 2015/2016. V poľskej metropole pôsobí od roku 2011 a doteraz nastúpil v drese Legie v 62 ligových stretnutiach. S varšavským tímom získal poľský ligový titul aj triumf v národnej pohárovej súťaži (Puchar Polski), dvakrát sa s mužstvom prebojoval do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. Desaťnásobný reprezentant Slovenska pôsobil pred príchodom do Varšavy v rumunskom klube FC Vaslui.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články