Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Stoch (23) skóroval hneď pri premiére za PAOK
Zdielať na

Stoch (23) skóroval hneď pri premiére za PAOK

Zdroj: web

SOLÚN / Slovenský futbalista Miroslav Stoch sa strelecky presadil hneď v prvom zápase po prestupe do gréckeho tímu PAOK Solún.

V sobotňajšom prípravnom dueli proti Kalloni F.C. strelil odchovanec nitrianskej futbalovej školy jediný gól svojho nového zamestnávateľa. Stoch sa presadil v 57. min. PAOK prípravný duel prehral 1:3. Stoch naskočil do zápasu od začiatku druhého polčasu a rozhýbal hru svojho tímu.

Stoch bude v Grécku rok hosťovať z tureckého Fenerbahce Istanbul. Tranfer definitívne dotiahli v piatok. PAOK bude mať po sezóne na Slováka opciu na prípadný prestup. Dvadsaťtriročný slovenský reprezentant bude údajne v Solúne najlepšie plateným hráčom. Ak si ho bude chcieť PAOK udržať aj po sezóne 2013/2014, bude musieť podľa gréckych médií zaplatiť minimálne 5 miliónov eur.

Stoch v minulosti prešiel cez mládežnícke tímy FC Chelsea, pôsobil aj v holandskom FC Twente. Je úradujúcim držiteľom Ceny Ferenca Puskása od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za najkrajší gól roka. Pre viaceré prehrešky sa neobjavil v premiérovej nominácii nového trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka na budúcotýždňový medzištátny prípravný zápas proti Rumunsku v Bukurešti (streda 14. augusta o 20.00 h SELČ).

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články