Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hamšík (26) v Neapole zostarne! Upísal sa do roku 2018
Zdielať na

Hamšík (26) v Neapole zostarne! Upísal sa do roku 2018

Zdroj: TASR - Marek Hamšík po góle do siete Bologni

NEAPOL / Finalizácia kontraktu s lepšími podmienkami sa spečatila vo štvrtok v Ríme. Marek je spokojný, veď patrí k najlepšie plateným hráčom Serie A!

Slovenský ofenzívny stredopoliar Marek Hamšík predĺžil o dva roky zmluvu s úradujúcim talianskym futbalovým vicemajstrom SSC Neapol, a to do leta 2018. Finalizácia kontraktu s lepšími podmienkami sa definitívne spečatila vo štvrtok v Ríme. Zástupcov médií informoval o tejto skutočnosti pri príležitosti otvorenia novej webovej stránky csm-agency.sk na piatkovom stretnutí hráčov agent a zároveň riaditeľ spomenutej agentúry Juraj Vengloš.

"Marek je spokojný, dostal veľmi kvalitnú zmluvu, veď je to jeden z piatich najlepšie hodnotených hráčov talianskej ligy. Neapol mal interes a prišlo k dohode," uviedol Juraj Vengloš a pokračoval: "Vo štvrtok v Ríme sme dohodli konkrétnosti a detaily. O Marekovom predĺžení zmluvy sme rokovali už dlhšie, toto bolo záverečné tretie stretnutie. S prezidentom Neapola Aureliom De Laurentiisom sa už dobre poznáme, veď išlo už o štvrté predĺženie zmluvy s Hamšíkom. Rokovania boli korektné. Ide o zmluvu, hodnú Hamšíkových kvalít. Všetky zainteresované strany vyslovili spokojnosť. Vedenie neapolského klubu sa teší, že sa im podarilo udržať Mareka až do roku 2018. Môj klient mal samozrejme aj iné ponuky, napokon však prišlo k dohode a zostáva v SSC. Navyše Neapol je stabilizovaný, je to jeden z mála klubov v Taliansku, ktorý nejde do mínusu, majú tam vykrytý rozpočet."

V lete odišiel z Neapola uruguajský kanonier Edinson Cavani, za ktorého zaplatil francúzsky majster Paríž Saint-Germain odstupné 64 miliónov eur. "Výstupnú klauzulu ako u Cavaniho sme teraz pri Hamšíkovom predĺžení zmluvy nezakomponovali," informoval Juraj Vengloš a doplnil: "Dávať 50 či 60 miliónov je nezmysel. Marek má korektnú dohodu s majiteľom klubu Laurentiisom. V mužstve pôsobí už šesť rokov. Keby chcel, môže odísť."

Marek Hamšík prišiel do Neapola v roku 2007 z Brescie, predtým krátko pôsobil v Slovane Bratislava. Odchovanec Jupie Podlavice odohral doteraz za "partenopei" vo všetkých súťažiach 255 stretnutí s bilanciou 67 presných zásahov. Hamšík s Neapolom vyhral v sezóne 2011/2012 národný pohár, v uplynulom ročníku skončil s SSC na druhom mieste v Serie A a predstaví sa v skupinovej fáze Ligy majstrov 2013/2014. V drese seniorskej slovenskej reprezentácie odohral dovedna 64 duelov a strelil 10 gólov, do 14. augusta 2012 bol jej kapitánom.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články