Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hamšík (25) by mal byť zlým mužom ako Seedorf
Zdielať na

Hamšík (25) by mal byť zlým mužom ako Seedorf

Tréner talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Walter Mazzarri vyhlásil, že slovenský stredopoliar Marek Hamšík je prototypom moderného futbalistu a jedného dňa mu venuje celú kapitolu vo svojej knihe.

Jediným nedostatkom bývalého kapitána slovenskej reprezentácie je podľa Mazzarriho prílišná ohľaduplnosť na ihrisku. "Hamšík je vynikajúci hráč a dobrý chlapec, jeho príbeh je obdivuhodný," uviedol Mazzarri na adresu 25-ročného rodáka z Banskej Bystrice v rozhovore pre taliansky denník Corriere del Mezzogiorno. "Hamšík má veľký potenciál, len by sa z neho mal stať zlý muž, akým je napríklad Clarence Seedorf. To mu v šatni často pripomínam," dodal 51-ročný kormidelník SSC Neapol.

Mazzarri nie je zástancom striktnej taktiky

Tréner, ktorý je známy tým, že ofenzívnym hráčom poskytuje dostatok voľnosti na ihrisku, vysvetlil vlastný pohľad na hru. Mazzarri nie je zástancom striktnej taktiky a podľa neho na gól stačí zväčša osem sekúnd tvorivosti a odhodlania. "Od hráčov, ktorí sú vo vzdialenosti menšej než 20 metrov od bránky súpera, očakávam tvorivosť, žiadam od nich prejavy geniality a inštinktu," vysvetlil rodák z talianskeho San Vincenza. Kormidelník "partenopei" ďalej prezradil, že počas desiatich rokov svojej manažérskej práce, keď sa prepracoval z talianskej tretej najvyššej súťaže do Serie A, sa nikdy nevzdal ani nezlyhal. V budúcnosti podľa vlastných slov napíše literárne dielo o živote i futbale. "Jeho obsah mám v hlave dlhší čas. Chcem svetu čosi povedať. Rád by som jednu kapitolu venoval Hamšíkovi a jeho príbehu, pretože ide o výnimočného hráča. Ak sa pýtate na šikovnosť futbalistu, ja si pod ňou predstavujem technickosť, predvídavosť, kreativitu a rešpekt ku hre. Pre hráča sú predsa život a futbal to isté. Preto chcem raz venovať jednu kapitolu Hamšíkovi, aby som vysvetlil celý koncept," dodal Mazzarri.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Hamšík vs Pescara

Súvisiace články