Zatiahnuté
18°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Hamšík (25) pri streleckej chuti, Neapol druhý iba o skóre
Zdielať na

Hamšík (25) pri streleckej chuti, Neapol druhý iba o skóre

Slovenský futbalový reprezentant a hráč SSC Neapol Marek Hamšík (nar. 27. 7. 1987) je na začiatku novej sezóny Serie A 2012/2013 v dobrej streleckej forme.

V prípade 25-ročného ofenzívneho stredopoliara platí: čo zápas, to gól. Po presnom zásahu v úvodnom kole v Palerme (3:0) skóroval Hamšík aj v nedeľňajšom domácom dueli 2. kola najvyššej domácej súťaže proti Fiorentine (2:1). Pre oporu "Partenopei" to bol 52. presný zásah za Neapol v ligovom dueli. Celkovo v drese SSC nastrieľal slovenský záložník 61 gólov v rekordných 221 oficiálnych súťažných zápasoch, týmto počtom stretnutí prekonal slávneho Brazílčana Carecu. "Ku gólu mi pomohol aj nový účes," citovala slová hráča zápasu Hamšíka jeho oficiálna internetová stránka.

Neapolu vyšiel úvod nového ročníka, s plným počtom 6 bodov figuruje SSC v 20-člennej konkurencii na druhej priečke iba horším skóre za majstrovským Juventusom (5:1, resp. 6:1). "Sme radi za výborný štart," skonštatoval krátko, ale výstižne M. Hamšík.

Na štadióne San Paolo sa nedeľňajší súboj s Fiorentinou odohral na katastrofálnom teréne. "To bol dôvod, prečo sme nemohli ukázať divákom pekný futbal. Dôležité však je, že máme tri body," doplnil na svojom webe rodák z Banskej Bystrice, na ktorého museli jeho talianski kamaráti a otec čakať do hlbokej noci. Marek Hamšík bol totiž na dopingovej kontrole.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Insigne a Hamšík

Súvisiace články