Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Hamšík najlepší v Európe, prihral na gól pri remíze v Miláne
Zdielať na

Hamšík najlepší v Európe, prihral na gól pri remíze v Miláne

MILÁNO / Slovenský reprezentant Marek Hamšík je najefektívnejšie prihrávajúcim futbalistom v Európe.

Štrnásty raz v sezóne poslal do gólovej situácie v nedeľu Gorana Pandeva a podieľal sa tak na remíze 1:1, ktorú dosiahol SSC Neapol v súboji s AC Miláno v talianskej najvyššej súťaži. Hamšík kraľuje štatistike prihrávajúcich hráčov, o jednu výzvu na presný zásah menej má Andrés Iniesta z FC Barcelona.

Priama bitka o Ligu majstrov

Nedeľňajší šláger 32. kola Serie A medzi AC Miláno a SSC Neapol bol "bitkou" o právo priameho postupu do hlavnej fázy budúceho ročníka Ligy majstrov. Výsledok duelu na milánskom Štadióne Giuseppeho Meazzu naznačil, že futbalisti okolo slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka zrejme už nedokážu vystupňovať tempo pri stíhaní vedúceho Juventusu Turín v boji o titul majstra Talianska. "Partenopei" si v priamej konfrontácii s "rossoneri" udržali dôležitý štvorbodový odstup, Allegriho ani Mazzarriho zverenci však nechcú v konečnom účtovaní figurovať až na treťom mieste v Serie A, ktoré zaručuje "iba" účasť v treťom predkole budúceho ročníka Ligy majstrov.

Domáci futbalisti sa na San Sire dostali do vedenia v 30. min duelu

Po kombinačnej akcii dostal k lopte Mathieu Flamini a technickou strelou k žrdi otvoril skóre. O tri minúty neskôr sa svojím umením prezentoval Marek Hamšík, ktorý prihral Goranovi Pandevovi a ten vyrovnal na 1:1. "Rossoneri" hrali od 72. min bez vylúčeného Flaminiho, ale futbalisti spod Vezuvu početnú výhodu nedokázali využiť. Strelec vyrovnávajúceho gólu Goran Pandev po zápase prezradil, že tréner SSC Neapol Walter Mazzarri je večne nespokojný maximalista. "Tréner nie je nikdy spokojný, pretože sa stále môžeme zlepšiť. Ešte nám chýba posledný krok k tomu, aby sa z nás stalo veľké mužstvo," vyhlásil macedónsky reprezentant. "Hráme krásny futbal a zaslúžime si druhé miesto za Juventusom. Vieme, že budeme musieť brániť druhú priečku až do konca sezóny, preto bolo dôležité v nedeľu neprehrať, ale ešte sme si svoju pozíciu neubránili," dodal Pendev pre magazín Football Italia.

Po kŕčoch povinné striedanie

Trénera "partenopei" mrzí, že jeho zverenci nevyužili početnú výhodu, čím ponechali hráčom súpera nádej na lepšie umiestnenie v prípade ich zaváhania v ďalších kolách Serie A. "Potešil ma výkon mojich hráčov, ale mrzí ma, že sme nezvíťazili. Ak by sme boli viac dôrazní, mohli sme si zo San Sira zobrať tri body," smútil Mazzarri. Kouč Neapolčanov stiahol Hamšíka z hry už v 69. min a svoje počínanie vysvetlil aj talianskym novinárom: "Marek dostal kŕče a ja som nechcel riskovať, že by sa zranil." Futbalisti Juventusu majú od "azúrových" osembodový odstup a zápas k dobru. Hoci Mazzarri neverí, že by si zverenci Antonia Conteho dali zobrať titul, nemieni vzdať boj o talianske "scudetto". "Všeličo sa môže stať. Bič plieska na konci a my máme lepšiu formu ako vlani," dodal Mazzarri.

Kormidelník AC Miláno Massimiliano Allegri uviedol, že "rossonerri" urobili len jednu chybu, keď inkasovali z kopačky Gorana Pandeva. "Posledný vlak nám stále neušiel, stále sme v hre o druhé miesto a navyše sme si udržali odstup od Fiorentiny," vyhlásil 45-ročný rodák z Livorna. "Nikomu nemôžem nič vyčítať, skôr sa o to viac teším na duel s Juventusom," vysvetlil Allegri, ktorému v nedeľu chýbal dištancovaný útočník Mario Balotelli. Kouč AC Miláno všetkých prekvapil, keď ďalšieho zakončovateľa Stephana El Shaarawyho nechal sedieť na lavičke náhradníkov a do hry ho poslal až v 74. minúte. "Je najväčším objavom ligy, ale má stále len 20 rokov a potrebuje správne vedenie. Musí si znovu nabiť batérie, tie mentálne i fyzické. Navyše, Robinho predviedol skvelý výkon," dodal Allegri.

V 33. kole Serie A SSC Neapol privíta na Štadióne sv. Pavla Cagliari, futbalisti AC Miláno sa predstavia v Turíne proti hráčom Juventusu.

Súvisiace články