Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO: Výtržnosti fanúšikov zatienili postup Wiganu v FA Cupe
Zdielať na

VIDEO: Výtržnosti fanúšikov zatienili postup Wiganu v FA Cupe

LONDÝN / Futbalisti Wiganu Athletic v sobotu vďaka víťazstvu 2:0 nad druholigovým Millwallom postúpili prvýkrát v klubovej histórii do finále anglického FA Cupu, semifinále na štadióne Wembley negatívne poznačili výtržnosti fanúšikov zdolaného tímu.

Krátko po tom, ako v zmoknutom Londýne poslal Callum McManaman dvanásť minút pred koncom Wigan do dvojgólového vedenia, vypukli v sektore priaznivcov Millwallu za jednou z bránok násilnosti. Zasiahnuť musela s obuškami polícia, ktorá obnovila poriadok.

"Tieto okamihy boli škvrnou zápasu," poznamenal tréner Wiganu Roberto Martinez. "Nič som nevidel a nevšimol som si žiadne bitky medzi fanúšikmi. Sústredil som sa na dianie na ihrisku. Môžem o tom hovoriť, ak sa porozprávam s niektorými ľuďmi a overím si fakty," uviedol kouč Millwallu Kenny Jackett. Hovorca druholigového klubu neskôr potvrdil, že incident v hľadisku prešetria. Podľa polície zadržali na zápase desať výtržníkov.

Wigan vo finále FA Cupu čaká lepší z nedeľňajšieho semifinále medzi Manchestrom City a obhajcom FC Chelsea. V roku 2006 hral klub vo finále Ligového pohára, v ktorom nestačil na Manchester United.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

sita

Súvisiace články