Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Highlighty: Slovan zdolal Bystricu, Ružomberok neuspel v Myjave
Zdielať na

Highlighty: Slovan zdolal Bystricu, Ružomberok neuspel v Myjave

Zdroj: sita, 22.kolo CL Slovan-B.Bystrica

MYJAVA / Futbalová Corgoň liga pokračovala zápasmi 22.kola. Myjava zdolala najtesnejším rozdielom Ružomberok gólom Urgelu, Trnava zvíťazila nad prešovom 2:1. Líder porazil na Pasienkoch B.Bystricu 2:0.

FC Spartak Trnava - 1. FC Tatran Prešov 2:1 (1:0)

Góly: 38. Schranz, 63. Kaščák - 53. P. Petráš, ŽK: 24. Brezinský, 42. J. Bartek, 64. P. Petráš, ČK: 60. Brezinský (všetci Prešov) po druhej ŽK, rozhodovali: P. Hrčka - D. Hrčka, Vindiš, 3424 divákov

Trnava: Jakubov - Janečka, Karhan, P. Čarnota, Grabež - Schranz, I. Hodúr, Kaščák, Mikovič (70. Ciprys) - Tomaček (89. E. Sabo), M. Vyskočil (46. Vlasko)
Prešov: Jakub Diviš - J. Bartek, Krajník, Brezinský, Kolbas - Papaj (76. Bernardo), P. Petráš, Gergel, R. Augustín (46. M. Marcin), M. Poliaček - J. Novák

 

V 101. stretnutí Trnavy proti Prešovu sa o prvú strelu na bránku postaral v 5. min domáci Kaščák, ale gólman Jakub Diviš stál na svojom mieste. V 17. min kopali hostia rohový kop, po ktorom mal gól na hlave P. Petráš, no jeho pokus letel vedľa pravej žrde trnavskej bránky. Po polhodine hry zachránil na bránkovej čiare prešovský gólman, keď kryl Tomačekovu delovku z priameho kopu. V 38. min si stlmil Tomačekovu strelu v šestnástke Schranz a prekonal Diviša - 1:0. Tesne pred prestávkou mohli Trnavčania pridať druhý gól. Po rohovom kope sa lopta odrazila pred Mikoviča, ktorému strelu Prešovčania zrazili a následnú Schranzovu dorážku zneškodnil Diviš. Vzápätí mohli vyrovnať hostia, keď Papaj obišiel obrancu Janečku aj gólmana Jakubova, loptu pred bránkovou čiarou napokon odkopol vracajúci sa bek Spartaka.

V 48. min sa po spolupráci Kaščák - Tomaček ocitol sám pred brankárom Divišom Schranz, ale nepridal svoj druhý gól. V 53. min hostia vyrovnali - po rohovom kope Poliačeka nikým nekrytý P. Petráš hlavou upravil na 1:1. Po hodine hry mal gól na kopačke Tomaček, keď z dvanástich metrov poslal iba slabú strelu na Diviša. O minútu neskôr sa už Trnavčania tešili z druhého presného zásahu. Schranzov presný center našiel na zadnej žrdi Kaščáka, ktorý hlavičkou poslal loptu do siete. V 89. min mali Prešovčania veľkú príležitosť na vyrovnanie. Tvrdú strelu Poliačeka letiacu presne k ľavej žrdi zneškodnil vynikajúcim zákrokom trnavský brankár Jakubov a tým zachránil pre domácich dôležité tri body.

Peter Zelenský (tréner Trnavy): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, čo sa nakoniec aj potvrdilo. Škoda, že sme v prvom polčase nepridali ďalšie góly. Po vylúčení prešovského hráča som sa bál. Našťastie sa nám podarilo streliť druhý gól. Potom sme už Prešov do ničoho nepustili. Som veľmi rád, že sme zápas doviedli do víťazného konca."
Ladislav Totkovič (tréner Prešova): "Domáci začali nátlakovo, s čím sme počítali. Chceli sme loptu viac podržať, aby tlak Trnavčanov nenarastal. Vyloženú šancu na konci prvého polčasu sme mali premeniť. Vylúčenie Brezinského nám zmarilo nádeje. Aj s desiatimi hráčmi sme sa snažili niečo spraviť. Cítil som, že tu môžeme dnes bodovať. Škoda, že sa nám to nepodarilo."

Spartak Myjava - MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Gól: 55. Ľ. Urgela, ŽK: 74. T. Bruško, 90. Kukoľ - 14. Greššák, rozhodovali: Trutz - Ádám, Roszbeck, 1250 divákov

Myjava: Solnička - Siva, Černáček, Častulín, Kumančík - Kuračka, T. Marček, T. Bruško (84. Pelegríni), Šulek, Sládek (77. Kukoľ) - Ľ. Urgela (90. Kosík)
Ružomberok: L. Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, Janso - M. Nagy - L. Lupták (61. Almaský), Bielák, Ďubek, Š. Pekár (44. Mukendi) - Zreľák (87. Lovás)

Po úvodnom oťukávaní to bol práve domáci tím, ktorý prebral taktovku zápasu. V 6. min centroval zľava Šulek a Kuračka mieril nad bránku. V 19. min mal dobrú šancu na zakončenie Kuračka z priameho kopu, ale aj on mieril nad Zichovu bránku. Ani Šulek v nepremenil veľkú príležitosť, keď po rohu poslal loptu hlavou tesne nad. V 36. min pohrozili aj hostia, z 20 metrov pálil Pekár tesne vedľa Solničkovej bránky. V 42. min pohrozil strelou s otočky z osemnástich metrov domáci Urgela do pripraveného Zicha.

V 55. min padol jediný gól duelu. Kuračka vysunul do úniku Urgelu, ktorý prepálil Zicha a zaznamenal svoj premiérový gól v za Myjavu. Aj v ďalších minútach mali domáci prevahu, v 64. min sa neujala hlavička Černáčka. V 72. min sa do dobrej šance dostával Sládek, ale premárnil správny okamih na zakončenie. Hostia pohrozili štvrťhodinu pred koncom, ale priamy kop Bieláka zlikvidoval Solnička. V 83. min našiel Urgela spoluhráča Bruška, no ten tesne minul bránku hostí. Vzápätí sa domáci Kukoľ sa pohral s obrancami súpera, obstrelil aj brankára Zicha, ale loptu zastavila žrď.

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Včera sa riešilo, či sa bude hrať, alebo nie, preto bolo zložitejšie koncentrovať sa na zápas. Vedeli sme, že v stretnutie rozhodnú jeden či dva momenty. Cez polčas sme si povedali, že musíme byť trpezliví, že jedna situácia príde. Každý hráč dal do toho srdce, aj keď to je povinnosť. To, čo sme chceli - potvrdiť tri body z Košíc - sa nám podarilo. Víťazstvo je pre nás veľmi dôležité..."
Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Počas celého zápasu si hráči nevytvorili veľa gólových príležitostí. Gól sme dostali ani nie tak zo šance, predchádzalo mu dvakrát nedôrazné odhlavičkovanie lopty. Vzhľadom na to, že obaja súperi si vytvorili minimum šancí, zvíťazilo mužstvo, ktoré dalo gól. Musíme sa zamyslieť, vrátiť sa na zem, poctivo trénovať a výsledky sa dostavia. Domácemu mužstvu gratulujem k víťazstvu."

ŠK Slovan Bratislava - FK Dukla Banská Bystrica 2:0 (0:0)

Góly: 75. I. Žofčák, 90.+ Milinkovič (z pok. kopu), ŽK: 39. Adámik, ČK: 90. Boroš (obaja B. Bystrica) za faul, rozhodovali: Jaška - Brendza, Žákech, 1441 divákov

Slovan: P. Kováč - Bagayoko, Gorosito, K. Kolčák, Lukšík - Grendel (55. Soumah), Kopúnek, I. Žofčák (86. Pauschek), Milinkovič - Hlohovský (63. Halenár) - L. Peltier
B. Bystrica: Boroš - M. Turňa, Gyömbér (85. S. Savič), Adámik, T. Hučko - Teixeira, Marek Hlinka - Brašeň (76. Ľupták), Považanec (60. M. Pančík ml.), Slančík - Vrána

V prvom polčase boli bližšie ku gólu domáci. Hlohovský v 11. min z desiatich metrov trafil iba žrď Borošovej bránky. Na druhej strane Turňov strelecký pokus odvrátila obrana "belasých" na rohový kop. Technickému pokusu Slančíka, ktorý chcel prelobovať Kováča, chýbala presnosť. Hosťom z Banskej Bystrice potom na polhodinu stačilo pridať na dôraze a útočné ostrie domácich bolo úspešne otupené. V tejto časti hry za zmienku stojí iba Žofčákov nepriamy kop v 33. min, ktorý obrana hostí tečovala tesne vedľa horného rohu Borošovej bránky. Z podobnej situácie neuspel ani Milinkovič o tri minúty neskôr. Aj preto prvé dejstvo skončilo bez gólov.

Skóre sa nemenilo ani 46. min, keď Brašeň nedokázal potrestať veľkú chybu Kolčáka pred vlastnou bránkou. V 51. min Boroš na dvakrát zachránil pred Peltierom. Vzápätí ten istý hráč prekopol prázdnu bránku z dvoch metrov. Tlak Slovana narastal. V 66. min mala Dukla veľkú šancu, ale Slančík nevyužil Turňov center. Slovan otvoril skóre v 75. min, keď presná hlavička Žofčáka skončila s prispením žrde v sieti. Definitívnu bodku za stretnutím priniesol nadstavený čas, keď hlavný rozhodca vylúčil hosťujúceho gólmana Boroša za faul na Halenára a Milinkovič s prehľadom prekonal stredopoliara Slančíka v bránke Banskej Bystrice - 2:0.

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Bolo to ťažké stretnutie. Vedeli sme, že nás čaká súboj s mužstvom, ktoré väčšinou bráni. Hostia navyše prišli v psychickej pohode, pretože posledné stretnutie vyhrali. Po slabšom prvom polčase sme sa zlepšili v druhej polovici duelu. Hostia sa na nás veľmi dobre pripravili, ťažšie sme sa rozbiehali, ale druhý polčas bol kvalitný, čo sme potvrdili dosiahnutím dvoch gólov."
Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "V našej kabíne po tomto stretnutí vládne smútok. Mali sme pocit, že sme z tohto súboja mohli vyťažiť viac. Vypracovali sme si dve čisté šance, ktoré sa musia premieňať, ak chceme bodovať. Slovan má veľkú kvalitu. Počas celého zápasu sme ju dokázali eliminovať a vypracovali si dve spomenuté šance. Žiaľ, ostalo len pri možnosti."

AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

Góly: 86. William Alves de Oliveira - 29. Hodek, ŽK: 81. Čögley - 45. Chren, 51. Candrák, 55. Orávik, 74. Škriniar, rozhodovali: Sedlák - Bobko, Ferenc, 2068 divákov

Trenčín: Volešák - Čögley (85. Frimmel), Rodríguez da Silva, Bednárik, R. Mazáň (70. William Alves de Oliveira) - Baéz (70. P. Mazan) - F. Kubík, Štefánik, Lobotka, Holúbek - Fanendo Adi
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Pintér, Chren - Candrák, K. Mészáros, Škriniar, Hodek, Orávik (90.+ L. Mihálik) - Ľ. Bernáth (74. Bolinha)

Hostia sa od začiatku "zabarikádovali" za svojimi hradbami a len občas sa pokúsili o útočný výpad, takže úlohou domácich bolo trpezlivo dobíjať protivníkov obranný priestor. V prvej polhodine sa im to však príliš nedarilo, hostia vycítili svoju šancu a znenazdajky udreli - v 29. min ušiel trenčianskym zadákom Hodek a svoje sólo zužitkoval šikovným obstrelením brankára. Zlaté Moravce mohli vzápätí svoj náskok zvýšiť, ale Mészárosovu tvrdú strelu vyrazil Volešák. V prvom polčase mal Trenčín problémy so zachytávaním súperových rýchlych protiútokov a v útočnej fáze sa domáci nedokázali dostať do potrebného tempa.

V 51. min po Candrákovom zákroku na Čögleya mal Trenčín k dispozícii pokutový kop, ktorý nepremenil Holúbek - Kuciak vystihol smer jeho strely a loptu vyrazil. Aj v ďalšom priebehu boli domáci príliš zbrklí v zakončení, mierili zväčša nepresne alebo nedôrazne a hoci svojho súpera pritlačili, hostia sa dobre bránili, pričom občas pohrozili aj smerom dopredu. Až v závere zápasu sa Trenčínu počas náporu vydarila útočná akcia, keď sa v 86. min pred bránkou dravo presadil tiesnený William Alves de Oliveira a vyrovnal. V predposlednej minúte ešte mohol rozhodnúť o trenčianskom víťazstve Štefánik, no jeho strelu Kuciak výborne vystihol.

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Prvý polčas sme nezvládli podľa našich očakávaní, čo hráčov psychicky rozhodilo, nehrali dobre priestorovo, boli pomalí a netrpezliví. Cez prestávku sme si niektoré veci vysvetlili a keď z hráčov opadlo sklamanie z prvopolčasového výkonu, šliapli sme poriadne na plyn a pritlačili súpera. Nepremenili sme však pokutový kop aj ďalšie šance, napriek tomu nemám príliš čo mužstvu vyčítať, pretože chlapci dreli a chceli v tomto zápase zvíťaziť. Aj keď sa im to nepodarilo, ich prácu v druhom polčase môžem hodnotiť pozitívne, pretože bola podľa našich predstáv."
Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Musím mužstvo pochváliť za bojovnosť, pretože hráči hrali so srdiečkom, aj napriek tomu, v akej zložitej situácii sa nachádzame, aj vzhľadom na náš úzky káder. V prvom polčase sme splnili všetko, čo sme si v kabíne povedali, v druhej časti nám už domáci nedovolili v predvádzanej hre pokračovať. Naopak, Trenčín začal hrať svoju typickú hru a my sme už boli menej nebezpeční. Myslím si však, že pre divákov to bol výborný futbal a so zaslúženým ziskom bodu sme určite spokojní."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články