Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Highlight: Senica zvládla domáci zápas s Nitrou
Zdielať na

Highlight: Senica zvládla domáci zápas s Nitrou

Zdroj: sita - CL, Senica-Nitra

SENICA / V predohrávke 22.kola futbalovej Corgoň ligy zvíťazila Senica v domácom prostredí nad Nitrou 2:1. HUSTE.tv bolo samozrejme pri tom!

FK Senica - FC Nitra 2:1 (0:0)

Góly: 73. a 80. R. Blackburn - 78. V. Gajdoš (z pok. kopu), ŽK: 70. Patrik Mráz, 74. Križko, 78. Brabec - 38. Turčák, rozhodovali: Vlk - Mikulaj, Špivák, 698 divákov

Senica: Švenger - Wijlaars, P. Pavlík, Brabec, Patrik Mráz - Križko, T. Kóňa - Jaroslav Diviš (63. R. Blackburn), M. Jirásek (72. Piroska), Štepanovský (90.+ T. Vrťo) - Kalabiška
Nitra: M. Chudý - Kaspřák, Šimončič, M. Kolmokov, Mičic - Tawamba, Turčák (67. Boszorád), V. Gajdoš, Jackuliak, Šmehyl (87. Struhár) - Cléber

V mrazivom počasí a za silného vetra sa hra odvíjala prevažne medzi šestnástkami, hráči sa dopúšťali mnohých nepresností. Hosťujúci tréner Vukušič poslal na ihrisko novú stopérsku dvojicu - Šimončiča s Kolmokovom. Už v 2. min sa dostali "Záhoráci" do dobrej príležitosti: Jirásek vysunul Kalabišku, ktorému zmaril zakončenie výborným vybehnutím brankár Chudý. Na druhej strane sa v dobrej pozícii ocitol Cléber, lopta po jeho strele zo šestnástky letela tesne vedľa pravej žrde. Zaujala ešte hlavička Pavlíka v 18. min po rohovom kope Kóňu, z uhla však loptu neusmernil do siete. Potom už diváci nevideli veľa futbalovej krásy, viac sa bojovalo, aj preto bol polčasový výsledok bezgólový.

Úvod druhého polčasu nepriniesol pohľadnejší futbal. Zahriala iba strela Jiráska v 53. min, lopta skončila na hornej sieti bránky. Divákov potešilo až posledných dvadsať minút. Domácemu trénerovi Koníkovi vyšli striedania, čerství Blackburn s Piroskom boli pri oboch góloch. Ten prvý padol v 73. min, keď po priamom kope Mráza hlavou Piroska predĺžil loptu a Blackburn ju dokopol do prázdnej bránky - 1:0. O tri minúty bol opäť v šanci panamský útočník. Po odkope Brabca sa presadil v šestnástke, ale lopta po jeho strele letela tesne vedľa bránky. Hostia sa snažili o vyrovnanie, do vážnejšieho zakončenia sa však nedostali. V 78. min podnikol protiútok kapitán Kaščák, v šestnástke ho nedovolene zastavil Brabec a Gajdoš z pokutového kopu s prehľadom vyrovnal - 1:1. Už o dve minúty sa skóre menilo opäť, nákop Wijlaarsa predĺžil hlavou Kalabiška na Pirosku, ten našiel voľného Blackburna, ktorý svojím druhým gólom rozhodol o senickom víťazstve. V závere mohol prikrášliť vedenie domácich Štepanovský, po chybe obrany stál zoči-voči brankárovi Chudému, no ten mu šancu zmaril. Nitrania sa pokúšali vyrovnať, po priamom kope Gajdoša sa v závare pred bránkou nepresadili, keď domáci zblokovali ich strelecké pokusy. Senica napokon zabodovala doma naplno.

Vladimír Koník (tréner Senice): "Prvý polčas sme nehrali dobre, chýbal pohyb. Začali sme byť nervózni a robiť nevynútené chyby. Po zmene strán sme už hrali to, na čo máme. Zlepšili sme pohyb, tlačili sme sa smerom dopredu a utvárali sme si príležitosti. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Pre nás je toto víťazstvo nesmierne dôležité."
Jozef Vukušič (tréner Nitry): "Prvý polčas bol z oboch strán dosť opatrný, chýbali šance. Hru sme prakticky držali pod kontrolou, domáci sa nevedeli dostať do šance. Chceli sme udržať stred ihriska a utvoriť si príležitosti smerom dopredu. Nebolo ich však veľa. Hrať sa začalo až po prvom góle, keď z nás spadla nervozita. Posledných desať minút sme Senicu pritlačili, škoda, že najväčšiu šancu Struhára sme nevyužili."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články