Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Celtic šokoval Barcelonu, Watt strelil životný gól
Zdielať na

Celtic šokoval Barcelonu, Watt strelil životný gól

Celtic Glasgow senzačne zvíťazil nad FC Barcelona 2:1 v stredajšom dueli 4. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2012/2013.

Domáci "katolíci" sa prezentovali kompaktným a takticky vyspelým výkonom najmä v defenzíve. V drese škótskeho šampióna vynikal najmä anglický brankár Fraser Forster, ktorý si vyslúžil už aj nomináciu do národného A-mužstva. Životný zápas absolvoval 18-ročný útočník Tony Watt, ktorý gólom v 83. min zariadil víťazstvo škótskeho tímu, keď zvýšil na 2:0. V nadstavenom čase namieril presne aj hosťujúci kanonier Lionel Messi. Dvadsaťpäťročný famózny Argentínčan skóroval v súťažnom stretnutí prvýkrát, odkedy sa stal otcom syna Thiaga, "blaugranas" to však nestačilo na bodový zápis.

Najdôležitejší gól v živote do siete giganta

"Určite je to najdôležitejší gól v mojom živote. Nielen, že som skóroval proti Barcelone, bol to môj vôbec prvý gól na tomto štadióne a navyše znamenal víťazstvo," neskrýval nadšenie Watt, ktorý sa dostal na ihrisko v 72. min z pozície striedajúceho hráča a následne pridal opis gólovej situácie: "Bola tam dlhá lopta od nášho brankára, jeden z protihráčov ju netrafil, dostal som sa cez Javiera Mascherana a potom som skóroval. Je to pre nás povzbudenie a zadosťučinenie za predchádzajúcu prehru na Nou Campe. Verím, že nadviažeme na tento úspech a dostaneme sa v súťaži čo najďalej."

Na Nou Campe rozhodla Barca v závere

Na pôde katalánskeho mužstva pred dvoma týždňami vyhrali favorizovaní domáci 2:1, keď rozhodujúci gól dal v nadstavenom čase Jordi Alba. Zverenci Tita Vilanovu majú na čele poradia G-skupiny 9 bodov, čo znamená dvojbodový náskok pred futbalistami Celticu. Na postup do ďalšej fázy môžu pomýšľať ešte aj tretia Benfica Lisabon (4 body) a štvrtý Spartak Moskva, ktorý má na konte tri body. Ich stredajší vzájomný zápas sa skončil víťazstvom domáceho portugalského mužstva 2:0, keď obidva góly strelil striedajúci kanonier Óscar Cardozo. Ten navyše nepremenil v druhom polčase pokutový kop.

"Bol to veľmi podobný duel ako ten pred dvoma týždňami u nás. Súper hral veľmi defenzívne a skóroval zo štandardnej situácie. Nám sa nepodarilo získať čo i len bod napriek tomu, že sme bojovali až do úplného konca. Musíme sa poučiť z tohto zápasu a v nasledujúcom zabodovať naplno. Všetko máme vo svojich rukách. Sme na čele skupiny, a to je najdôležitejšie," vyhlásil pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) stopér Marc Bartra, ktorý dostal príležitosť pri neúčasti zraneného Carlesa Puyola a doliečujúceho sa Gerarda Piquého. Práve Piqué ho nahradil na trávniku v 72. min.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články