Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Manchestru United pomohlo k bodom nefunkčné osvetlenie
Zdielať na

Manchestru United pomohlo k bodom nefunkčné osvetlenie

Anglický futbalový klub Manchester United sa stal tretím v predstihu istým osemfinalistom Ligy majstrov 2012/2013.

Zverenci Sira Alexa Fergusona prehrávali v stredajšom zápase 4. kola základnej fázy v H-skupine na pôde Sportingu Braga 0:1, ale v záverečnej štvrťhodine najprv vyrovnal striedajúci Robin van Persie, potom sa z pokutového kopu presadil ďalší ofenzívny klenot "červených diablov" Wayne Rooney a v nadstavenom čase pečatil úspech hostí Javier Hernández. ManUtd má na čele tabuľky nepreklenuteľný 8-bodový náskok pred dvoma prenasledovateľmi, rumunským CFR Kluž a tureckým tímom Galatasaray Istanbul. Stredajší duel poznačila zaujímavá udalosť, keď desať minút po polčasovej prestávke zlyhalo osvetlenie na štadióne a zápas prerušili. Hráči sa po 10-minútovej nútenej prestávke vrátili zo šatní späť na trávnik a v stretnutí sa pokračovalo ďalej. Táto skutočnosť akoby pomohla zverencom Sira Alexa Fergusona, ktorí dovtedy herne zaostávali za domácimi futbalistami.

"Bol to zvláštny zápas. My sme až do inkasovaného gólu hrali akosi spomalene. Uvedomili sme si, že musíme zrýchliť náš pohyb i prihrávky. Po tej pauze, spôsobenej nefungujúcim osvetlením, sa nám to podarilo. V závere sme z toho vyťažili tri góly a víťazstvo," vyhlásil autor premenenej penalty Rooney.

Jubilejné 300. víťazstvo pre Fergusonovcov

Pre kouča 19-násobného anglického šampióna Fergusona mal duel v Portugalsku zvláštnu príchuť. Mužstvo z Old Traffordu si pripísalo 300. víťazstvo v súťažiach organizovaných Európskou futbalovou úniou (UEFA) a navyše sa mu to podarilo deň potom, ako škótsky kormidelník oslávil 26. výročie pôsobenia na lavičke tohto anglického klubu. Manchester United sa v minulom ročníku nekvalifikoval do vyraďovacej fázy kontinentálneho pohára číslo jeden. V aktuálnej sezóne je to jediný tím, ktorý má na konte štyri víťazstvá.

"Všeobecne sa dá povedať, že naša forma je dobrá. Mnoho hráčov sa vystrábilo zo zranení a sú k dispozícii. To je aj príklad Chrisa Smallinga, ktorý nastúpil po odmlke. Dlho sme počúvali kritiku za minulú sezónu. Hodili sme to však za hlavu a v tomto ročníku sme zatiaľ stopercentní, viac sme si ani nemohli želať," vyhlásil spokojný 38-ročný veterán Ryan Giggs, ktorý odohral v Brage celé stretnutie. O druhé postupové miesto si to v "háčku" rozdajú CFR Kluž, Galatasaray Istanbul (oba po 4 body) a Sporting Braga (3 body).

Už v utorok 6. novembra si miestenku do jarnej vyraďovacej fázy Ligy majstrov 2012/2013 zabezpečili FC Porto a FC Málaga.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články