Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
LM: Barcelona a Manchester United o postup na trávniku súperov
Zdielať na

LM: Barcelona a Manchester United o postup na trávniku súperov

Dva popredné európske futbalové tímy FC Barcelona a Manchester United si môžu v stredajších stretnutiach 4. kola skupinovej fázy Ligy majstrov zaistiť postup do budúcoročného osemfinále tejto najprestížnejšej klubovej súťaže sveta.

Vicemajster Španielska, resp. Anglicka, nastúpi zhodne na trávniku súpera.

Barcelona cestuje do Glasgowa

Katalánci sa v rámci G-skupiny predstavia v škótskom Glasgowe proti Celticu a ich tréner Tito Vilanova už môže rátať so stopérom Gerardom Piquém. "Som šťastný, že som opäť trénoval s tímom. Cítil som sa veľmi dobre," uviedol stredný obranca, ktorý pre zranenie nohy pauzoval sedem týždňov. Trénerovi FCB však nie sú k dispozícii zranení obrancovia Carles Puyol a Adriano Correia, ani za vylúčenie potrestaný defenzívny záložník Sergio Busquets. "Čaká na nás veľmi dôležitý, ale nie jednoduchý zápas. Preto mu pripisujeme patričnú vážnosť, keďže v prípade víťazstva sa kvalifikujeme ďalej," uviedol na klubovom webe bek Marc Bartra.

Manchester United chce napraviť sklamanie

Futbalisti Manchestru United majú na dosah niečo, čo sa im šokujúco nepodarilo splniť v minulosezónnej edícii LM - postup zo základnej skupiny. Tentoraz sú s tromi víťazstvami z rovnakého počtu súbojov na čele H-skupiny a z ihriska v portugalskej Brage môžu zdvihnúť kľúč od osemfinálovej brány. Tréner Alex Ferguson však pre nahustený program plánuje nechať odpočívať niektoré opory tímu. "Otvára sa mi šanca zužitkovať iných hráčov v kolektíve, takže urobím nejaké zmeny. Na poste stopéra môžem využiť Chrisa Smallinga a Phila Jonesa, aby bol veterán Rio Ferdinand bez obáv pripravený hrať v sobotu, stredu, sobotu, stredu," povedal podľa AFP škótsky kouč "červených diablov".

Vyrovnaná F-skupina

Výsledky štvrtého kola skupinovej fázy veľa napovedia o F-skupine, v ktorej sú Valencia, BATE Borisov a Bayern Mníchov so šiestimi bodmi plece pri pleci. Neúspešný finalista uplynulej sezóny LM Bayern privíta francúzsky OSC Lille, ktorý v troch stretnutiach nezískal ani bod. Bavori sa môžu spoľahnúť na silu domáceho prostredia Allianz Areny, v ktorej v rámci Ligy majstrov zvíťazili v 14 z uplynulých 16 stretnutí. "Je veľmi dôležité, že tento dôležitý súboj hráme pred naším publikom," povedal pre magazín Kicker obranca Jérome Boateng a francúzsky internacionál Franck Ribéry stanovil jasný cieľ: "Musíme zvíťaziť". Od úvodu stretnutia nastúpi za domácich na krídle Arjen Robben, ktorý nehral pre nachladnutie v sobotu v bundeslige v Hamburgu.

Triumf obhajujúci londýnsky tím FC Chelsea musí naplno zabrať proti ukrajinskému Šachtaru Doneck, keďže v tabuľke E-skupiny má po troch dueloch iba štyri body. Turínsky Juventus privíta dánsky Nordsjaelland a povinnosť mu takisto velí

Program stredajších stretnutí 4. kola hlavnej (skupinovej) fázy futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 (všetky zápasy sa začnú o 20.45 h SEČ):

E-skupina:
Juventus Turín (Tal.) - FC Nordsjaelland (Dán.), rozhoduje: Stavrev (Maced.)
FC Chelsea (Angl.) - Šachtar Doneck (Ukr.), rozhoduje: Velasco Carballo (Šp.)

F-skupina:
FC Valencia (Šp.) - BATE Borisov (Biel.), rozhoduje: Hagen (Nór.)
Bayern Mníchov (Nem.) - OSC Lille (Fr.), rozhoduje: Hategan (Rum.)

G-skupina:
Benfica Lisabon (Portug.) - Spartak Moskva (Rus.), rozhoduje: Meyer (Nem.)

H-skupina:
CFR Kluž (Rum.) - Galatasaray Istanbul (Tur.), rozhoduje: Collum (Škót.)
Sporting Braga (Portug.) - Manchester United (Angl.), rozhoduje: Brych (Nem.)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články