Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Futbalové derby bez gólov, no s bitkami
Zdielať na
Futbal

Futbalové derby bez gólov, no s bitkami

Zdroj: sita - CL, Slovan-Trnava

Krátko pred začiatkom zápasu Slovan Bratislava - Spartak Trnava (0:0) došlo k výtržnosti pred vstupom na štadión

Fanúšikovia dvoch slovenských futbalových klubov - bratislavského Slovana a trnavského Spartaka sa pred vzájomným nedeľňajším zápasom 26. kola Corgoň ligy pobili v reštaurácii na Trnavskej ulici v Bratislave. Pri incidente sa zranilo niekoľko osôb a jeho aktéri majiteľovi podniku spôsobili škodu na zariadení vo výške približne tisíc eur. Policajti následne predviedli na oddelenie trinásť osôb vo veku od 20 do 39 rokov a po vykonaní potrebných úkonov všetkých prepustili. Polícia začala trestné stíhanie pre prečiny výtržníctva a poškodzovania cudzej veci.

Pred začiatkom stretnutia došlo k výtržnosti pred vstupom na štadión. Časť fanúšikov Trnavy nemala vstupenky, usporiadateľ im teda neumožnil vstup. Vzápätí sa im snažili pomôcť priaznivci, ktorí už boli na štadióne. Usporiadatelia požiadali o pomoc policajtov, ktorých samotná prítomnosť napokon postačila na obnovenie poriadku a služobný zákrok nebol potrebný. Po skončení futbalového zápasu, ktorý sa skončil bezgólovou remízou, sa fanúšikovia FC Spartak Trnava presunuli na železničnú stanicu a osobitným vlakom opustili hlavné mesto.

Ako dnes agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, polícia po odchode trnavských fanúšikov situáciu naďalej monitorovala, ale žiadne narušenie verejného poriadku už nezaznamenala.

Zdielať na

Súvisiace články