Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Highlight: Derby odvekých rivalov na Pasienkoch bez gólov
Zdielať na

Highlight: Derby odvekých rivalov na Pasienkoch bez gólov

Zdroj: sita - CL, Slovan-Trnava

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v nedeľňajšom zápase 26. kola Corgoň ligy so Spartakom Trnava 0:0.

Po nerozhodnom výsledku v 121. edícii tradičného derby Slovan predbehol v tabuľke tretiu Senicu a Trnava znížila stratu na vedúcu Žilinu na dva body.

Slovan Bratislava - Spartak Trnava 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Samotný - Vorel, Sluk, ŽK: Grendel, Smetana, Kopúnek - Procházka, Čvirik, Bicák, Vyskočil, 4950 divákov.

Slovan Bratislava: Kováč - Pauschek, Pečalka (85. Szarka), Kladrubský, Konečný - Kopúnek - Grendel (72. Kolčák), Halenár, Milinkovič - Mészáros, Smetana
Spartak Trnava: Kamenár - Habánek, Kaufman, Čvirik, Hanzel - Kuračka, Karhan - Procházka (52. Pavelka), Vyskočil (89. Gross), Bicák - Gašparik

Prvú vážnu príležitosť si v 8. minúte vypracovali domáci, Mészaros však po rohovom kope okrem brankára Kamenára prehlavičkoval aj trnavskú svätyňu a ten istý hráč neuspel v podobnej situácii ani na začiatku 11. minúty. Po štvrťhodine hry sa do nebezpečného hlavičkového zakončenia dostal aj Trnavčan Kaufman, namieril ale presne do miesta, kde stál pripravený Kováč. Miernu prevahu "belasých" mohol pretaviť do vedúceho gólu Grendel, jeho strele z vnútra šestnástky však chýbala presnosť. V priebehu prvého dejstva sa predviedlo aj "bláznivé" aprílové počasie, keď sa Pasienkami prehnala snehová prehánka. V 40. minúte nenamieril presne Kuračka a keďže sa v úplnom závere polčasu neujala ani veľká šanca Gašparíka, ktorého strelu z bezprostrednej blízkosti zlikvidoval Kováč, mužstvá zišli do šatní za bezgólového stavu.

Krátko po zmene strán pohrozil Kladrubský, jeho hlavička ale skončila na hornej sieti. V chladnom počasí si ani jeden z tímov nedokázal vypracovať súvislejší tlak a miesto skutočných gólových príležitostí si muselo takmer 5000 divákov vystačiť s pološancami, náznakmi šancí a závarmi pred oboma bránami. V 84. minúte vyskúšal Kováčovu pozornosť strelou zo strednej vzdialenosti Gašparík a domáci gólman len s námahou vytlačil loptu na rohový kop. V nadstavenom čase nevyšla strela Halenárovi a derby sa tak skončilo bezgólovou remízou.

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana Bratislava): "Aj keď sa duel skončil bez gólov, z môjho pohľadu to bol najlepší zápas v sezóne. Diváci boli skvelí, takto nejako by mal vyzerať ligový futbal. Utvorili sme si viacero pologólových šancí, hra mala dynamiku a nasadenie. Hralo sa o veľa, a preto obe mužstvá chceli vyhrať."
Pavel Hoftych (tréner Spartaka Trnava): "Videli sme veľmi kvalitné stretnutie, v ktorom obaja súperi chceli vyhrať. Slovan dobre kombinoval a nepúšťal nás do brejkových situácií. Problémy nám robil Smetana, ale hráči to zvládli, za čo ich chválim. Gól sme síce nestrelili, ale nula proti Slovanu sa ráta. Chcel by som pochváliť aj našich skvelých fanúšikov."