Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Obrovský úspech Slovenky Chladoňovej: Stala sa juniorskou majsterkou sveta v cross country
Zdielať na

Obrovský úspech Slovenky Chladoňovej: Stala sa juniorskou majsterkou sveta v cross country

Zdroj: TASR

PAL ARINSAL / Slovenka Viktória Chladoňová dosiahla obrovský úspech, keď sa v piatok (30.8.) stala novou juniorskou majsterkou sveta v olympijskej disciplíne cross country. V andorrskom stredisku Pal Arinsal triumfovala s náskokom 36 stotín sekundy pred druhou Rafaellou Carrierovou z Kanady, bronz získala Slovinka Maruša Tereza Šerkeziová (+1:31 min).

Slovenka sa dostala do vedenia v prvom kole

Sedemnásťročná Chladoňová sa dostala do vedenia už v prvom kole, aj keď štartovala až z piateho radu. V druhom okruhu už mala k dobru 34-sekundový náskok pred prenasledujúcimi pretekárkami. Slovenka tento rok už vyhrala v pretekoch Svetového pohára junioriek v českom Novom Meste na Morave. Aj vtedy skončila druhá Carrierová a pódium doplnila Šerkeziová. 

Výhodou bol kopec hneď po štarte, hovorí Chladoňová

"Je to pre mňa veľké prekvapenie. Som neskutočne šťastná a teším sa, že sa mi podarilo získať titul. Mám veľkú radosť, že môžem mať na sebe oblečený tento dúhový dres. Bola výhoda, že hneď po štarte nasledoval kopec, kde sa to trochu pretriedilo. Postupom času som sa snažila dostať dopredu a držať svoje tempo. Vyšlo mi to," uviedla Chladoňová pre Slovenský zväz cyklistiky (SZC). Druhá Slovenka Ema Smatanová zaostala o jedno kolo a skončila na 54. priečke.

Súvisiace články