Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sagan na Majstrovstvách sveta skončil piaty. Problémy mu robili náročné podmienky
Zdielať na

Sagan na Majstrovstvách sveta skončil piaty. Problémy mu robili náročné podmienky

Zdroj: SITA

HARROGATE / Peter Sagan skončil na Majstrovstvách sveta piaty. Problémy mu robili aj ťažké podmienky, svoj štvrtý titul sa mu tak získať nepodarilo. Premiérový titul pre Dánsko vybojoval Mads Pedersen.

Peter Sagan sa počas celých pretekov nachádzal v pelotóne, no titul sa mu získať nepodarilo. Preteky na trati dlhej 261 kilometrov komplikovali náročné upršané podmienky. Prvenstvo po prvýkrát získal Dán Pedersen, Sagan za ním skončil s odstupom 43 sekúnd. Na druhom mieste skončil Talian Matteo Trentin a bronz získal Švajčiar Stefan Küng.

Predpoveď počasia pre Severný Yorkshire na nedeľu bola jasná - hustý dážď a silný vietor, čiže veľmi zlé poveternostné podmienky. Preto sa riadiaci orgán svetovej cyklistiky rozhodol zakročiť a trasu majstrovských pretekov mužov skrátil o 24 km a tiež ju čiastočne pozmenil. Z pôvodného plánu vystrihli stúpania Buttertubs a Grinton Moor v Yorkshire Dales. Revidovaná trasa viac smerovala viac na východ od tej pôvodnej.

Výsledky:

Preteky s hromadným štartom - muži (Leeds - Harrogate, 261 km): 1. Mads Pedersen (Dán.) 6:27:28 h, 2. Matteo Trentin (Tal.), 3. Stefan Küng (Švaj.) - rovnaký čas ako víťaz, 4. Gianni Moscon (Tal.) +17 s, 5. Peter Sagan (SR) +43, 6. Michael Valgren (Dán.) +45, 7. Alexander Kristoff (Nór.), 8. Greg van Avewrmaet (Belg.), 9. Gorka Izagirre (Šp.), 10. Rui Costa (Portug.) - všetci +1:10 min.

Súvisiace články