Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nečakané prerušenie Tour de France. Cyklisti si vymývajú slzný plyn z očí
Zdielať na

Nečakané prerušenie Tour de France. Cyklisti si vymývajú slzný plyn z očí

Zdroj: tour de france

CARCASSONNE / Šestnástu etapu Tour de France prerušil nepríjemný incident. Cyklisti museli zastaviť 187 kilometrov pred cieľom, pretože ich zasiahol slzný plyn, ktorý použili na farmárov pri štrajku.

Pelotón po incidente postupoval za sprievodným autom, pričom niektorí z jazdcov si museli vymývať oči po zásahu slzným plynom a iní vyhľadali zdravotnícku pomoc vo svojich tímových autách. Ostatní, ktorí vyzerajú byť v poriadku si na chvíľu povinne museli oddýchnuť v sprievodných autách. 

Podľa holandskej televízie, ktorej motorka sprevádza cyklistov k nehode došlo, keď sa údajne policajt snažil protestujúcim farmárom nastriekať do očí slzný plyn a nešťastne pri tom zasiahol polovicu pelotónu. Televízia ITV 4 priniesla informácie, ktoré správu potvrdzujú. Malo ísť konkrétne o francúzskeho policajta, ktorý sa snažil zabrániť protestujúcim farmárom, aby na dráhu hádzali slamené baly. Rovnako policajt musel schytať poriadnu dávku slzného plynu, keďže pravdepodobne neodhadol smer vetra. 

Momentálne cyklisti pokračujú v pretekoch, ale počas ďalších kilometrov budú priebežne monitorovaní, uviedol theguardian.com.

Tour de France vstúpila v utorok do rozhodujúceho tretieho týždňa a hoci karty sú rozdané pre celkové víťazstvo cyklistu z tímu Sky (Gerainta Thomas alebo Chrisa Frooma), môže sa toho ešte veľa udiať. Tri pyrenejské etapy plus individuálna časovka sú dostatočným dôvodom na možné zmeny aj na najvrchnejších priečkach celkového poradia.

Súvisiace články