Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Sagan skončil na skvelom 2. mieste, porazil ho Boom
Zdielať na

Sagan skončil na skvelom 2. mieste, porazil ho Boom

Archívna reportáž

SITTARD / Holanďan Lars Boom z tímu LottoNL-Jumbo sa stal víťazom 5. etapy na cyklistických pretekoch BinckBank Tour zaradených do kalendára World Tour.

Boom unikol v záverečnom kilometri etapy so zvlneným profilom so štartom aj cieľom v Sittard-Geleene (167,3 km) a už ho nikto nechytil. V špurte skupinky favoritov s odstupom 3 sekúnd bol najlepší Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), ktorý zdolal svojho tradičného rivala Belgičana Grega van Avermaeta (BMC Racing).

Sagan získal 6 bonifikačných sekúnd, ale na posun na čelo celkovej priebežnej klasifikácie mu to nestačilo. Novým lídrom sa stal Boom o 2 sekundy pred Saganom, tretí je ďalší Holanďan Tom Dumoulin s mankom 8 sekúnd. Doterajší líder Švajčiar Stefan Küng (BMC Racing) prišiel do cieľa s väčším odstupom a prišiel o pozíciu v prvej desiatke celkového poradia.

"Jarné klasiky mi tento rok nevyšli podľa predstáv, v cieli sa vo mne miešali hnev a radosť. V posledných týždňoch a mesiacoch som pracoval naozaj tvrdo, aby som sa dostal do dobrej formy, preto som taký šťastný. Dúfam, že som späť v najlepšej forme," povedal Lars Boom, cituje ho web Cyclingnews. Dvojnásobný majster sveta Sagan zatiaľ nezaokrúhlil počet profesionálnych víťazstiev na ceste na sto, ale opäť nemal k víťazstvu ďaleko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie