Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bora chce ísť pre Saganovo vylúčenie na civilný súd
Zdielať na

Bora chce ísť pre Saganovo vylúčenie na civilný súd

PARÍŽ / Vyskúšali už niekoľko možností, ktoré im nevyšli. Tím Bora sa ale stále nevzdáva. Pre vylúčenie Petra Sagana z Tour de France sa možno obráti na súd. Podľa šéfa tímu, Ralpha Denka, totiž Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pred rozhodnutím nevypočula slovenského majstra sveta, čím porušila vlastné pravidlá.

"Akonáhle budeme mať všetky materiály pohromade, budeme konzultovať ďalšie kroky s našimi právnikmi," povedal Denk, ktoré cituje ceskatelevize.cz

Sagana diskvalifikovali po utorňajšej štvrtej etape, kedy podľa UCI zavinil pri záverečnom špurte pár Marka Cavendisha do bariéry.

Britský jazdec musel pre zlomenú lopatku z Tour odstúpiť, zatiaľ čo Sagan bol najskôr penalizovaný 30 sekundami a následne vylúčený. 

Bora sa proti trestu okamžite odvolala, ale neuspela. Žiadosti o Saganov návrat do pelotónu následne nevyhovel ani športový arbitrážny súd CAS. "V záujme tímu a našich sponzorov máme povinnosť pokúsiť sa urobiť všetko, aby bolo jeho vylúčenie revidované. Ako by sa potom Petrov návrat do pretekov vyriešil, to by už bola záležitosť UCI," uviedol Denk. 

Čo si o Saganovom vylúčení z Tour de France myslí prezident Slovenského zväzu cyklistiky, Peter Privara, si môžete pozrieť rozhovore.

Súvisiace články