Jasno
17°
Bratislava
Móric
22.9.2024
Ohromujúci úspech: Šramková zdolala Siegemundovú vo finále a teší sa z prvého titulu
Zdielať na

Ohromujúci úspech: Šramková zdolala Siegemundovú vo finále a teší sa z prvého titulu

Zdroj: TASR

HUA HIN / Slovenská tenistka Rebecca Šramková získala v nedeľu 22. 9. prvý titul vo dvojhre na okruhu WTA. Vo finále turnaja 250 v thajskom meste Hua Hin zdolala Lauru Siegemundovú z Nemecka 6:4, 6:4 a dosiahla životný úspech.

Pre Šramkovú to bolo druhé singlové finále v priebehu siedmich dní. Minulý týždeň v tuniskom Monastire prehrala v súboji o cennú trofej s Britkou Sonay Kartalovou. 27-ročná Šramková figuruje v online vydaní svetového rebríčka na 61. mieste, čo je jej nové kariérové maximum.

Zároveň sa od pondelka stane novou slovenskou jednotkou. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza na rozdiel od Monastiru zvládla v Thajsku aj poslednú prekážku, získala 250 bodov do svetového rebríčka, v ktorom poskočila o 41 miest nahor a prémiu 35.250 USD pred zdanením.

Slovenke nevyšiel začiatok zápasu

V druhej hre urobila dve dvojchyby a prišla o svoj servis. Šramková však vzápätí kontrovala rebrejkom. Postupne zlepšila svoju hru, Siegemundovej zobrala druhýkrát za sebou podanie a vytvorila si náskok 4:2. V desiatom geme najprv odvrátila brejkbal a krátko na to využila prvý setbal.

Úvodný gem druhého dejstva na podaní Nemky trval 26 minút, Šramková nevyužila štyri brejkbaly a Siegemundová napokon uhájila servis. Obe hráčky si držali svoje podanie až do siedmej hry. Slovenka zvládla Tildenov gem a zobrala servis súperke čistou hrou, no vzápätí o svoju výhodu prišla. Šramková však v deviatej hre opäť uspela na returne, a potom premenila hneď prvý mečbal.

Súvisiace články

Najčítanejšie