Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
OH 2024: Beňuš postúpil do semifinále z 11. miesta
Zdielať na

OH 2024: Beňuš postúpil do semifinále z 11. miesta

Zdroj: TASR

VAIRES SUR MARNE / Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš postúpil do semifinále C1 na olympijských hrách vo Francúzsku. Striebornému medailistovi z Ria 2016 sa príliš nevydarila prvá rozjazda, no v druhej na kanáli vo Vaires-sur-Marne predviedol lepší výkon a s dvoma trestnými sekundami postúpil z 11. miesta časom 94,91 s.

Beňuš si v prvej rozjazde pripísal dve trestné sekundy a v cieli mal čas 100,28 sekundy. Obsadil až 15. miesto so stratou 10,38 s na domáceho Nicolasa Gestina. Beňuš odštartoval dobre a prvé bránky prešiel rýchlo a v rytme. Potom však prišla chyba vo valci pred prvou protiprúdovou bránkou, kde ho vynieslo, musel sa vracať a stratil veľa času.

Dve trestné sekundy

Na desiatej bránke si pripísal dve trestné sekundy a v závere aj trochu zvoľnil, aby pošetril sily na druhé kolo. V ňom predviedol lepší výkon a išiel čisto až do predposlednej bránky, na ktorej si pripísal dve trestné sekundy. Časom 94,91 s sa zaradil na 11. miesto v hodnotení oboch jázd. V oboch bol najrýchlejší domáci Gestin, ktorý v druhom kole ešte vylepšil svoj čas (89,90 s) z prvého a do cieľa prišiel za 88,78 s. Druhý najlepší čas zajazdil Brit Adam Burgess, ktorý bol o vyše dve sekundy pomalší.

V súťaži kanoistov figurovalo dvadsať pretekárov, každý absolvoval dve rozjazdy, pričom sa počítal lepší čas. Do semifinále, ktoré je na programe v pondelok 29. 7. od 15.30 h, postúpilo šestnásť lodí.

Súvisiace články

Najčítanejšie