Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Olympionička (†33) neprežila besnenie svojho expriateľa. Tragédiu videli aj jej dcéry
Zdielať na

Olympionička (†33) neprežila besnenie svojho expriateľa. Tragédiu videli aj jej dcéry

Zdroj: Mwanzo TV

Ugandská vytrvalkyňa a olympionička Rebecca Cheptegei, ktorú napadol jej expriateľ a polial ju horľavinou, zomrela po štyroch dňoch v nemocnici v Keni na následky popálenín. 33-ročná športovkyňa utrpela popáleniny na 80% tela. O jej tragickej smrti informoval ugandský olympijský výbor. Na tohtoročnej olympiáde v Paríži obsadila 44. miesto.

"Zbabelý a nezmyselný čin, ktorý viedol k strate skvelej športovkyne. Jej odkaz bude žiť ďalej," napísal predseda ugandského olympijského výboru Donald Rukare. 

Rebeccu napadol jej expriateľ, ktorý vnikol na pozemok jej domu v čase, keď bola s rodinou v kostole, informovala BBC. Po návrate domov ju pred očami jej dcér polial horľavinou a podpálil. 

Pozrite si priložené VIDEO:

Športovkyňa utrpela popáleniny na 80% tela. V kritickom stave ju hospitalizovali v nemocnici v Keni. Situácia sa prudko zhoršila po tom, čo sa u nej prejavila bakteriálna infekcia. 

Rebecca Cheptegei bola ugandská bežkyňa v cross country, bežkyňa na dlhé trate a maratónska bežkyňa. Bola držiteľkou národného rekordu v maratóne. Mala dve malé dcéry. 

Súvisiace články

Najčítanejšie