Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Historický úspech: Slovan si prvýkrát zahrá Ligu Majstrov
Zdielať na

Historický úspech: Slovan si prvýkrát zahrá Ligu Majstrov

BRATISLAVA / Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do hlavnej fázy Ligy majstrov. Po minulotýždňovej remíze 1:1 s FC Midtjylland zdolali dánskeho súpera v stredajšej (28.8.) domácej odvete play off 3:2 a stali sa štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze. Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkoval MŠK Žilina.

Zápas bol napínavý do poslednej minúty

Slovan vstupoval do odvety na vypredanom Tehelnom poli v nádejnej pozícii po remíze 1:1 v Dánsku. V 33. minúte otvoril skóre Marko Tolič, hostia vyrovnali ešte v prvom polčase zásluhou Arala Simsira. Krátko po zmene strán poslal dánskeho šampióna do vedenia Franculino, ale v závere najskôr vyrovnal Tolič a Tigran Barseghjan rozhodol o postupe "belasých"

Dali sme do toho všetko, kolektív je fantastický, povedal tréner Weiss

"Aj zázraky sa dejú. Veril som, že to dáme, mali sme fantastických jednotlivcov na čele s Takáčom. Na takúto emóciu pred takýmto publikom nikdy nezabudnem. Dali sme do toho všetko, kolektív je fantastický. Som veľmi šťastný," povedal po zápase tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší. 

Ďakujem mestu aj fanúšikom, povedal Tolič

"Ani neviem čo povedať. Ďakujem mestu, ďakujem fanúšikom. Otočili sme to, ukázali sme, aký sme skvelý kolektív. Som hrdý na náš tím, spravili sme obrovský krok dopredu," uviedol autor dvoch gólov Marko Tolič. Súperov v hlavnej fáze LM spozná Slovan na štvrtkovom (29.8.) žrebe, ktorý sa uskutoční v Monte Carle. Midtjylland pokračuje v EL, ktorej žreb prebehne v piatok (30.8.).

Súvisiace články