Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Slovenským hokejistom roka 2024 sa stal Juraj Slafkovský
Zdielať na

Slovenským hokejistom roka 2024 sa stal Juraj Slafkovský

BRATISLAVA / Slovenským hokejistom roka 2024 sa stal Juraj Slafkovský, pre ktorého to bol druhý triumf v prestížnej ankete. Okrem ocenenia v hlavnej kategórii získal aj trofeje pre najlepšieho útočníka a najlepšieho hráča do 20 rokov. Druhý skončil Martin Pospíšil, tretí Libor Hudáček. Slafkovský vyhral aj v roku 2022, keď výraznou mierou prispel k zisku bronzových medailí na ZOH v Pekingu.

Slafkovský v druhej sezóne v NHL potvrdil rolu draftovej jednotky

Slafkovský odohral v NHL kompletnú porciu 82 duelov v základnej časti. S 50 bodmi bol najproduktívnejší Slovák v tejto profiligovej sezóne, bilanciou 20 gólov a 30 asistencií potvrdil rolu draftovej jednotky vo svojej druhej sezóne v NHL. Na MS 2024 nazbieral v ôsmich dueloch osem bodov výlučne za asistencie. Na slávnostnom oceňovaní bol hlavnou hviezdou večera, keďže triumfoval aj v ďalších dvoch kategóriách. Cenu pre najlepšieho útočníka si prevzal z rúk člena Siene slávy slovenského hokeja a bývalého legendárneho útočníka, inak osemnásobného víťaza tejto ceny, Mariána Hossu.

Slafkovský sa stal aj najlepším hráčom do 20 rokov

Triumfoval tiež v ankete pre najlepšieho hokejistu do 20 rokov, keďže v sezóne 2023/24 ešte spadal do juniorskej vekovej kategórie. "Martin aj ´Hudy´ mali výborné sezóny, dnes tu mohol stáť hocikto z nich. Som rád, že som tu a ďakujem každému, kto mi pomohol. Spoluhráčom z tímu, ako aj reprezentácie. Znamená to pre mňa veľa, keďže na Slovensku nás všetkých spája hokej. Všetci hráči sú výnimoční, preto verím, že sa budeme navzájom ťahať a striedať sa na pódiu," uviedol Slafkovský.

Najlepším obrancom bol opäť Martin Feherváry

Cenu pre najlepšieho obrancu si druhý rok za sebou prevzal Martin Fehérváry. Odohral 66 duelov v NHL, strelil tri góly a pridal 13 asistencií. Spoľahlivými výkonmi si zastal stabilnú pozíciu medzi top obrancami Washingtonu Capitals. Na svetovom šampionáte v Ostrave odohral osem zápasov so ziskom dvoch bodov (1+1). "Som veľmi rád, že som mohol opäť vyhrať. Je to pre mňa veľká česť, pretože konkurencia je veľká. Skvelý hráč je Šimon Nemec a myslím si, že čochvíľa tu bude stáť aj on," povedal Fehérváry, ktorý získal ocenenie aj vlani.

Cenu za najlepšieho brankára si prevzal Samuel Hlavaj

Cenu Vladimíra Dzurillu pre najlepšieho brankára si prevzal Samuel Hlavaj, slovenská jednotka na uplynulých MS v Česku. V piatich dueloch vychytal tri slovenské víťazstvá s úspešnosťou 92,53 percenta. Vydarená sezóna mu vyniesla kontrakt v NHL s Minnesotou Wild.

Súvisiace články