Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Futbalisti Slovana si pootvorili dvere do Ligy majstrov. Potrebujú však urobiť jeden úspešný krok
Zdielať na

Futbalisti Slovana si pootvorili dvere do Ligy majstrov. Potrebujú však urobiť jeden úspešný krok

HERNING / Futbalisti bratislavského Slovana už nielenže zabúchali na dvere Ligy majstrov. Na to, aby sa dostali do elitnej európskej spoločnosti, potrebujú urobiť ešte jeden úspešný krok.

​Na štadióne v Herningu Midtjylland od úvodných minút potvrdzoval svoju silu. Slovan sa mu ale snažil vzdorovať a prostredníctvom Toliča a Strelca dal jasne najavo, že do Dánska slovenký šampión neprišiel iba brániť. Opieral sa o výkon opäť výborného brankára Takáča, ktorý mal síce aj šťastie no viacerými bravúrnymi zákrokmi spoluhráčov psychicky podržal.

Úder po necelej hodine

Po necelej hodine hry futbalisti Slovana udreli. Aktívny ofenzívny Bleckman zúročil pätičku Barsegjana a strelou pomedzi nohy prekonal domáceho gólmana Olafsona. Po peknej akcii tak belasí senzačne vyhrávali 1:0. Domáci, ktorí v napínavom zápase trikrát zazvonili o konštrukciu žrdí však predsa len skórovali. Stiedajúci Čilufuia stav vyrovnal.

Na ihrisku Midtjilandu však Slovan remizoval 1:1 a aj vďaka vynikajúcemu Takáčovi dosiahol priaznivý výsledok, ktorým, pred bratislavskou odvetou posilnil svoju túžbu prebojovať sa do hlavnej súťaže Ligy majstrov.

Súvisiace články