Skoro jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Urobili najlepší výsledok na Majstrovstvách sveta juniorov v histórii
Zdielať na

Urobili najlepší výsledok na Majstrovstvách sveta juniorov v histórii

LIMA / Z Majstrovstiev sveta juniorov v synchronizovanom plávaní v Lime k nám prichádzajú skvelé správy. Tentoraz sa o ne postarali Žofia Strapeková a Michaela Bernáthová (náhradníčka Veronika Ásványiová), ktoré predviedli čistý, precízny a výnimočný výkon, za ktorý si zaslúžili vo finále voľných párov 9.miesto.

​Po tom, ako sa dozvedeli, že vôbec prvýkrát dotiahli našu krajinu do finálových kôl v tejto disciplíne, sa s nami Žofka a Miška podelili o svoje dojmy. "Sme nesmierne rady a máme obrovskú radosť, že sme sa dostali do finále. Neskutočne sme si to užili a sme veľmi šťastné, že sme mohli potešiť všetkých našich fanúšikov." Lea Anna Krajčovičová a Žofia Strapeková (náhradníčka Veronika Ásványiová) dosiahli krásny úspech na Majstrovstvách sveta juniorov v synchronizovanom plávaní.

Naša krajina opäť urobila výrazný krok vpred vo svetovom rebríčku synchronizovaného plávania. Lea Anna Krajčovičová a Žofia Strapeková sa postarali o výborný výsledok, keď si na Majstrovstvách sveta juniorov vo finále technických párov vyplávali 10. miesto. Tento výsledok je o to výnimočnejší, že dievčatá spolu plávajú len pol roka, no už sa im podarilo preraziť medzi najlepšími športovcami z 27 zúčastnených krajín.

Teší nás, že sa môžeme merať sily s najsilnejšími krajinami v tomto športe a že sme sa konečne dostali z pomyselného stredného poľa výsledkovej listiny. Sme teraz v tesnom závese za veľmi silnými krajinami, čo je obrovský úspech pre náš šport.

Lea Anna Krajčovičová sa úspešne prebojovala do finále voľných aj technických sól na Majstrovstvách sveta juniorov v peruánskej Lime a v oboch disciplínach obsadila výborné 10.miesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie