Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
ŠPORTOVÍ FANÚŠIKOVIA: Tragédie, nehody, kuriozity...
Zdielať na

ŠPORTOVÍ FANÚŠIKOVIA: Tragédie, nehody, kuriozity...

Včerajšia tragická smrť 22-ročného fanúšika futbalistov Spartaka Trnava, ktorý zahynul počas cesty na zápas Európskej ligy do Sofie, šokovala Slovensko. Tomáš sa vystrčil zo strešného okna idúceho poschodového autobusu práve v čase, keď ten v Belehrade vchádzal pod nadjazd.

Tragické, nešťastné, šokujúce i bláznivé udalosti spojené s oddanosťou svojmu klubu, či športovcovi však zaplavujú svetové agentúry takmer každý deň.

Tragický prípad počas cesty na zápas si pamätajú aj susedia v Česku. Stal sa v máji roku 2008, keď cestovali vlakom do Prahy na zápas so Spartou fanúšikovia Baníka Ostrava. 30-ročný muž vypadol z idúceho vlaku, keď si otvoril dvere na vagóne pri fajčení.

Na bejzbalovom zápase v Spojených štátoch medzi Texasom a Aucklandom chcel priaznivec začiatkom júla chytiť na tribúnu odpálenú loptičku, cez zábradlie sa ale nahol príliš, neudržal rovnováhu a z výšky šiestich metrov dopadol priamo na hlavu. 

Iba týždeň po tejto tragickej udalosti sa mohla stať v Amerike na bejzbale ďalšia. A presne podľa rovnakého scenára. Opäť letela odpálená loptička na tribúnu a opäť sa po nej naťahoval fanúšik. Ten však mal viac šťastia, jeho brat s priateľmi ho stihli zachytiť pred pádom do prázdnoty.

O tom, že fanatická oddanosť niektorých priaznivcov nepozná hranice, svedčí aj prípad z Kolumbie. Tamojší fanúšik Felipe Alvaréz si nechal na telo vytetovať dres bývalého reprezentačného obrancu Andrésa Escóbara. A to šestnásť rokov po jeho smrti. Escóbara desať dní po vlastnom góle v zápase s USA na svetovom šampionáte 1994 zastrelila na ulici skupina chuligánov.

Určite najznámejšou fanúšičkou na svete je v poslednom čase Larisa Rikelmeová z Paraguaja. Tá drukuje futbalistom juhoamerickej krajiny doslova a dopísmena telom a dušou. Práve to prvé je bezpochyby dôvodom, prečo ju pozná celý futbalový svet. Jej prednosti sú totiž neotrasiteľné...

V snahe chytiť loptičku riskoval bejzbalový fanúšik život

sita - V snahe chytiť loptičku riskoval bejzbalový fanúšik život

Súvisiace články

Najčítanejšie