Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vyhrá ten lepší? Alebo - veľvyslanci na ľade
Zdielať na

Vyhrá ten lepší? Alebo - veľvyslanci na ľade

Zdroj: X/Matt Field

PRAHA / "Sme pripravení! A čo vy?" - týmto končí vtipné video, ktoré na sociálnej sieti uverejnil britský veľvyslanec v Českej republike Matt Field. Nie je isté, či jeho predzápasový rituál – pitie čaju – budú dodržiavať na blížiacom sa svetovom šampionáte v Česku aj hokejisti Veľkej Británie, ktorí sa na majstrovstvá sveta A kategórie predstavia po ročnej pauze. Na rozdiel od Kanady a USA, nemajú vo svojom výbere žiadnych hráčov z NHL.

Práve veľvyslanci spomínaných hokejových veľmocí a favoritov majstrovstiev sú vo videu partnermi Matta Fielda. Ako to ide Emily Ann McLaughinovej a Bijanovi Sabetovi s pukom a na korčuliach môžete posúdiť sami.

Partnerom veľvyslancov pôsobiacich v Českej republike je bývalý branár českej reprezentácie Petr Bříza. Záver videa tvoria známe hokejové pokyny.
Na otázku stránky Noviny.Šport.sk ako video vzniklo a kto stojí za nápadom, nám riaditeľka komunikácie Veľvyslanectva Veľkej Británie v Česku Eva Bouchalová prezradila: "… keďže sme sme spoločne s americkou a kanadskou ambasádou anglicky hovoriace spriatelené krajiny, chceli sme našim českým priateľom vyjadriť podporu pred blížiacimi sa majstrovstvami. Chceli sme ukázať, že naše krajiny žijú hokejom rovnako ako Česko a že to berieme až tak vážne, že sa naši veľvyslanci usilovne pripravujú aj na ľade. A že na ľade sme síce rivalmi, ale v skutočnosti sme priatelia."

Súvisiace články

Najčítanejšie