Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovensko má ďalšiu paralympijskú medailu, Haraus získal bronz
Zdielať na

Slovensko má ďalšiu paralympijskú medailu, Haraus získal bronz

Zdroj: Facebook/SPV

PEKING / Miroslav Haraus si v pretekoch obrovského slalomu vyjazdil tretie miesto a pripísal si tak už svoj siedmy cenný kov na najvyššom fóre. Rýchlejší boli iba Rakúšan Johannes Aigner (stratil naňho 5,58 sekundy) a Talian Giacomo Bertagnolli.

Víťaz superkombinácie z Pjongčangu si s navádzačom Marošom Hudíkom v druhom kole poistil bronzovú priečku agresívnou jazdou na hranici rizika. Tesne za ním skončil Marek Kubačka, s pomocou Márie Zaťovičovej sa posunul z piatej pozície, ktorú mal po prvej jazde. Ďalší náš reprezentant, Jakub Krako, v nej nedošiel do cieľa.

V curlingu na vozíku sme na hranici veľkého úspechu, v prípade víťazstva v poslednom dueli základnej časti by sa nám podarilo postúpiť do semifinále. Ak zaváhame, stále nás môže medzi štyroch najlepších posunúť prehra Lotyšov v jednom z dvoch záverečných zápasov. So Švajčiarmi sme po skvelom obrate vyhrali v deviatom zápase 8:6 a výrazne tak posilnili svoje šance na celkový úspech. "Neviem, či nám zodpovednosť zväzovala ruky, ale veľmi sa nám v prvej polovici nedarilo. Nejdeme teraz prepočítavať, sústredíme sa na posledný zápas," uzavrel skip (kapitán) tímu Radoslav Ďuriš.

Súvisiace články

Najčítanejšie