Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO: Fanúšikovia Slovana boli vo Viedni hanbou belasých. Napadnutím policajtok ich správanie nekončilo
Zdielať na

VIDEO: Fanúšikovia Slovana boli vo Viedni hanbou belasých. Napadnutím policajtok ich správanie nekončilo

VIEDEŇ / Niektorí fanúšikovia Slovanu, alebo skôr chuligáni, sa vo štvrtok počas cesty na zápas a po zápase opäť postarali o rozruch v hlavnom meste Rakúska. Do Viedne ich dorazilo okolo 1200. Podľa miestnych médií, po ich vyčíňaní skončili vyplienené niektoré prevádzky a dve zranené policajtky. Jedna skončila dokonca so zlomenou nohou.

Vzhľadom na to, že organizátori tento zápas vyhlásili za rizikový, rakúski policajti sledovali príchod fanúšikov už od hraníc.Kontrolovali takmer každé jedno vozidlo. Niektorých ani nepustili ďalej, lebo podľa rakúskej polície u nich našli chladné zbrane, teda teleskopické obušky, boxery a nože. Organizátori pustili na štadión len časť fanúšikov. A aj tí, čo sa dostali do hľadiska, sa nevedeli vpratať do kože, a tak robili hanbu ostatným fanúšikom belasých. 

K problémom došlo aj počas cesty v metre. Ukazujú to aj nasledujúce zábery na videu z Kurier.at 

Celú súpravu odstavili v tuneli. Rakúska polícia vyšetruje, či použili rýchlobrzdu alebo počas jazdy otvorili dvere. Najviac problémov bolo po zápase. Aj napriek upozorneniam použili pyrotechniku. 

"Došlo k viacnásobným výtržnostiam, pri spore vo vlaku boli atakované dve policajtky. Na ulici Linzer štrase sme zaznamenali v supermarkete čerpacej stanice viacero krádeží a viaceré osoby mali pri sebe pyrotechniku, obušky a nože. Jedna z policajtiek utrpela zlomeninu predkolenia a druhej nastriekali slzný plyn do tváre," opísala situáciu hovorkyňa polície Michaela Rossman.

 Pre agresívne správanie sa podarilo jedného fanúšika zadržať a skončil za rakúskymi mrežami.  

Po podobnom vyčíňaní niektorých fanúšikov sa stále nájdu ľudia, ktorí tvrdia, že si slovenské média všetko vymysleli a nebolo tak, ako uvádzajú. Po včerajšku sa k slovenským médiám pridali asi aj rakúske - ktoré zverejnili fotografie a videá zo zápasu, alebo niektorí slovenskí fanúšikovia, teda skôr chuligáni nemajú sebareflexiu. Poriadok by si s nimi mali urobiť hlavne slušní futbaloví fanúšikovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie