Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
AS Trenčín zdolal slávny Feyenoord Rotterdam. Teraz ich čaká ťažký boj v play-off
Zdielať na

AS Trenčín zdolal slávny Feyenoord Rotterdam. Teraz ich čaká ťažký boj v play-off

Zdroj: Michal Svítok

ROTTERDAM / Futbalisti AS Trenčín vo štvrtok zdolali svojho súpera, slávny holandský tím Feyenoord Rotterdam. Podaril sa im tak postup do play- off po výsledkoch 4:0 a 1:1. Tréner Trenčína Ricardo Moniz ich víťazstvo považuje za veľký úspech a neoceniteľnú skúsenosť. Futbalisti si tak po prvýkrát zahrajú o účasť v prestížnej skupinovej fáze Európskej ligy.

Skúsený holandský kouč viac ako hru vyzdvihol vysokú morálku a bojovnosť mužstva v odvetnom súboji, do ktorého vstupovali jeho zverenci s komfortným náskokom 4:0. "Vo futbale je možné všetko, preto sme nemohli nič ponechať náhode," vravel 54-ročný rodák z Rotterdamu Moniz pred odvetou a po nej na tlačovej konferencii pokračoval: "Základ úspechu sme položili v prvom zápase, v odvete sme zasa rýchlo vyrovnali, čo bolo dôležité. V prvom polčase sme si ešte utvorili nejaké šance, ale v druhej časti už súper dominoval. Nedokázal však skórovať aj vďaka našej bojovnosti. Hráči sú unavení, ale spokojní a šťastní." 

Vďaka výhre nad slávnym holandským tímom Feyenoord Rotterdam ich čaká boj o skupinovú fázu Európskej ligy. 

Spôsob hry

Hra Trenčína je založená na vysokom napádaní a systematickej ofenzíve. Tento herný prvok na štadióne De Kuip pred vyše 30 000 divákmi najmä po zmene strán absentoval, dvojnásobný slovenský majster musel oveľa viac brániť ako u neho býva zvykom. "Miestami nás dostali pod veľký tlak. Je to pre nás nezvyčajné, ale učíme sa hrať aj takéto zápasy, keď musíme viac brániť. Zápas sme zvládli po kondičnej stránke najmä vďaka kvalitnej a náročnej príprave," podotkol Moniz.

Oporným stĺpom defenzívy Trenčanov bol v oboch súbojoch brankár Igor Šemrinec. Najmä v druhom polčase odvetného zápasu bol v ohni striel, ale všetko aj s pomocou šťastia zvládol a vo dvoch zápasoch inkasoval jediný raz. "Som rád, že sme to bojovnosťou ustáli a tešíme sa z veľkého úspechu. Ešte si to poriadne neuvedomujem, som stále v akejsi bubline, ale sú to skvelé pocity," uviedol Šemrinec pre RTVS. 

Trenčín o postup do skupinovej fázy zabojuje proti cyperskému tímu AEK Larnaka, ktorý si poradil v dvojzápase s rakúskym Sturmom Graz suverénne 7:0. Prvý zápas odohrajú vo štvrtok 23. augusta v Žiline a odvetu o týždeň neskôr na Cypre.

Pozrite si odchod chlapcov AS Trenčín na zápas, boli sme pri tom: 

Súvisiace články