Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Viac ako 117 000 futbalových fanúšikov podpísalo petíciu za voľný deň, ak sa Angličania stanú majstrami
Zdielať na

Viac ako 117 000 futbalových fanúšikov podpísalo petíciu za voľný deň, ak sa Angličania stanú majstrami

Archívna reportáž

LONDÝN / Majstrovstvá sveta vo futbale vzbudili obrovský ošiaľ po celom svete. Zvlášť v krajinách, ktoré čím ďalej, tým viac postupujú. Nadšenie v Anglicku ale dosiahlo novú úroveň. Už viac ako 117 000 ľudí podpísalo petíciu za voľný pondelok v prípade, že Anglicko v nedeľu získa Svetový pohár.

Petíciu zverejnili na oficiálnej webovej stránke vlády a hovorí o tom, že v prípade, že Anglicko Svetový pohár získa, v pondelok by ľudia nemali ísť do práce, pretože po oslavách budú potrebovať "deň voľna" a zrejme by pre nich nebolo najpríjemnejšie po divokej oslave pracovať. 

Portál Standard.co.uk uvádza, že na to, aby sa petícia posunula na schválenie pred poslancov potrebuje 100 000 podpisov. Už za pár dní ich ale získala 80 000. Aktuálne už ale petíciu podpísalo viac ako 117 000 ľudí. Otázkou teda už len ostáva, či bude Anglicko na majstrovstvách triumfovať. 

Už v stredu sa Anglicko stretne v semifinálovom zápase s Chorvátskom, aby sa rozhodlo, kto z dvojice postúpi do nedeľňajšieho finále. O súperovi sa rozhodne v utorok, kedy sa proti sebe postaví Francúzsko s Belgickom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie