Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tímovú časovku vyhral BMC Racing, Sagan prišiel o žltý dres
Zdielať na

Tímovú časovku vyhral BMC Racing, Sagan prišiel o žltý dres

Zdroj: SITA

Tímovú časovku na 35,5 kilometra vyhral americký tím BMC Racing Team. Slovenský cyklistika Peter Sagan (Bora Hansgrohe) prišiel po nej o žltý dres. Po druhom medzičase, ktorý bol okolo 26. kilometra, nevzládol jemný kopec a svojmu tímu sa vzdialil.

Sagan sa približne na 26. kilometri odpojil od svojho tímu a do cieľa prišiel s ďalším svojim tímovým kolegom s odstupom niekoľkých sekúnd za svojim tímom. V celkovom poradí tak naberie veľkú stratu. Slovenský cyklista príde po časovke o žltý dres vedúceho pretekára na Tour de France.

Časovka na 35,5 km mala štart aj cieľ neďaleko seba v centre Cholet. Po štarte cyklisti zamierili na juhozápad a potom sa cez La Romagne vrátili do Cholet. Čakal ich prevažne zvlnený terén s jedným stúpaním po 26 km. Côte de la Séguini má len niekoľko sto metro a nie je vôbec prudké.

Na trase boli dva oficiálne medzičasy, prvý po 13 km a druhý na vrchole stúpania na 26,5 km. Experti pred etapou upozorňovali, že v rýchlych pasážach z kopca môžu cyklisti dosiahnuť rýchlosť až 80 km/h. A to najmä medzi piatym a osemnástym kilometrom, kde im bude fúkať do chrbta.

Časovka bude mala aj jedno špecifikum. V duchu nových pravidiel UCI o zredukovanom počte pretekárov sa vôbec po prvý raz na podujatí Grand Tour predstavilo osem namiesto doterajších deviatich členov každého tímu.

Mládežnícky tréner Petra Sagana hovoril o šanciach nášho cyklistu pred Tour de France:

Zdielať na

Súvisiace články