Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vlhová opäť na stupni víťazov. V kombinácii žien obsadila tretie miesto
Zdielať na

Vlhová opäť na stupni víťazov. V kombinácii žien obsadila tretie miesto

CRANS / MONTANA - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila po skvelom výkone tretie miesto v nedeľňajšej kombinácii žien v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskom stredisku Crans-Montana.

Pre rodáčku z Liptovského Mikuláša išlo o vôbec premiérovú kombináciu vo Svetovom pohári a teda i premiérové pódiové umiestnenie v tejto disciplíne. Lepší súčet časov ako dvadsaťdvaročná pretekárka z Liptovského Mikuláša zo super G a slalomu dosiahla iba víťazka Federica Brignoneová z Talianska a Švajčiarka Michelle Gisinová. "Je to tu dosť strmé a to milujem. Tento jarný sneh je podľa mňa pre slalom ideálny. Začiatok sezóny som mala ťažší, pretože ma trápili zranenia, ale ročník chcem ukončiť čo najlepšie," povedala Brignoneová pre agentúru AP.

Talianka triumfovala časom 1:46,47 min, Gisinová za ňou zaostala iba o 0,03 s a Vlhová došla do cieľa s mankom 0,09 s. Zverenka talianskeho kouča Livia Magoniho bola po super G na sľubnom 12. mieste, v slalome si pozíciu ešte vylepšila a napokon obsadila 3. pozíciu. Líderka po prvom kole Talianka Sofia Goggiaová obsadila 8. priečku.

Štvrtá skončila Wendy Holdenerová, ktorej toto umiestnenie stačilo na druhý malý krištáľový glóbus z kombinácie v kariére. Premiérový získala 24-ročná Švajčiarka už v roku 2016. "Je to veľmi super získať ďalší glóbus. Boli to pre mňa ťažké preteky, nebola som taká uvoľnená ako obvykle, veľmi som sa snažila. Nebol to v mojom podaní najlepší výkon, ale som rada, že to stačilo," uviedla Holdenerová. Celkové druhé miesto za kombináciu v SP patrí jej krajanke a olympijskej víťazke v tejto disciplíne z kórejského Pjongčangu Michelle Gisinovej. V Crans-Montane absentovali lyžiarske hviezdy z USA Lindesy Vonnová a Mikaela Shiffrinová.


Vlhová je po 33. pretekoch v Svetovom pohári na treťom mieste za Shiffrinovou a Holdenerovou. V hodnotení alpskej kombinácie skončila po 2. pretekoch siedma.

Výsledky svetového pohára v alpskom lyžovaní - Crans-Montana (Švajč.):

Kombinácia žien (po super G + slalom): 1. Federica Brignoneová (Tal.) 1:46,47 min, 2. Michelle Gisinová (Švajč.) +0,03 s, 3. Petra Vlhová (SR) + 0,09, 4. Wendy Holdenerová (Švajč.) +0,26, 5. Stephanie Brunnerová (Rak.) +0,38, 6. Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,43

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 33 z 39 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová USA) 1513 bodov, 2. Wendy Holdenerová (Švaj.) 952, 3. Petra Vlhová (SR) 814, 4. Tina Weiratherová (Licht.) 797, 5. Sofia Goggiaová (Tal.) 778, 6. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 767, 101. Veronika Velez-Zuzulová 22, 126. Barbara Kantorová (obe SR) 3

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila po skvelom výkone tretie miesto v nedeľňajšej kombinácii žien v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok vo švajčiarskom stredisku Crans-Montana. : 1. Wendy Holdenerová 150 bodov, 2. Michelle Gisinová (obe Švajč.) 109, 3. Federica Brignoneová 100, 4. Marta Bassinová (obe Tal.) 88, 5. Ana Buciková (Slov.) 66, 6. Ramona Siebenhoferová (Rak.) 65, 7. Petra Vlhová 60,  39. Barbara Kantorová (obe SR) 3

Súvisiace články

Najčítanejšie