Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Američania zdolali Slovensko 2:1. Víťazstvo ale nemali zadarmo
Zdielať na

Američania zdolali Slovensko 2:1. Víťazstvo ale nemali zadarmo

PJONGČANG / Američania zdolali Slovensko 2:1, no Slováci im víťazstvo nedarovali ľahko napriek tomu, že boli Američania strelecky výraznejší. Najnapínavejšia bola posledná minúta zápasu, kedy sa Slováci usadili pri bránke súpera a snažili sa zabojovať. Američania sú na čele tabuľky aj vďaka víťazstvu nad Slovenskom.

Slovenskí hokejoví reprezentanti podľahli hráčom USA 1:2 vo svojom druhom vystúpení v B-skupine na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu. Američania sa ujali vedenia v 8. minúte gólom Ryana Donata v presilovej hre. Zverenci Craiga Ramsayho vyrovnali už o 25 sekúnd neskôr zásahom Andreja Kudrnu, ktorý jemne tečoval strieľanú prihrávku kapitána Tomáša Surového. O triumfe zámorského tímu rozhodol v 43. minúte druhým gólom znovu v početnej výhode Donato. Reprezentanti Spojených štátov amerických sa vďaka triumfu posunuli na čelo tabuľky B-skupiny práve pred Slovákov.

ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu - piatkový výsledok:

HOKEJ - MUŽI

B-skupina:
USA - Slovensko 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly: 8. Donato (Terry, Chris Bourque), 43. Donato (Chris Borque, Arcobello) - 8. Kudrna (T. Surový, Čajkovský)
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gouin (Kan.), Wehrli - Fluri (obaja Švajč.), Otmakov (Rus.)

Súvisiace články

Najčítanejšie