Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Líder bodovacej súťaže Kittel odstúpil z Tour de France
Zdielať na
Šport

Líder bodovacej súťaže Kittel odstúpil z Tour de France

LA MURE / Prvá alpská etapa na 104. ročníku Tour de France bola poslednou pre Marcela Kittela z tímu Quick-Step Floors.

V zelenom drese lídra bodovacej súťaže jazdiaci nemecký šprintér spadol v úvode stredajšej 17. etapy z La Mure do Serre Chevalier (183 km) a poranil si rameno. A hoci neskôr ešte vysadol na bicykel, približne 90 km pred cieľom etapy definitívny vzdal ďalšie pokračovanie. Informoval o tom oficiálny portál letour.fr. Okrem Kittela v stredu odstúpil aj Francúz Thibaut Pinot (FDJ), tretí muž celkového poradia spred troch rokov.

Kittel na Tour de France 2017 vyhral päť etáp a nebol bez šancí na vyrovnanie rekordného zápisu ôsmich etapových prvenstiev v rámci jednej edície slávnych pretekov. Kittel bol veľkým favoritom na víťazstvo v bodovacej súťaži po vylúčení Slováka Petra Sagana, zranení Brita Marka Cavendisha a nesplnení časového limitu v jednej z etáp Francúzom Arnaudom Démarom. Novým lídrom bodovacej súťaže bude Austrálčan Michael Matthews pod podmienkou, že dôjde do cieľa náročnej 17. etapy.

Kittel rozšíril menoslov veľkých mien súčasného svetového pelotónu, ktoré zväčša po pádoch alebo vzhľadom na ich následky nedokončili Tour de France 2017. Okrem spomenutých šprintérov zle pochodili aj Austrálčan Richie Porte, Dán Jakob Fuglsang, Poliak Rafal Majka, Brit Geraint Thomas či Belgičan Philippe Gilbert.

Súvisiace články

Najčítanejšie